Седмицата ще започне с разкъсана облачност

2667
Седмицата ще започне с разкъсана облачност
Снимка: БГНЕС

Понеделник ще започне с разкъсана облачност, но по-късно вечерта тя отново ще се увеличи и в крайните западни райони ще превали слаб дъжд.

Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините умерен предимно южен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните 16° и 21°, по морския бряг – по-ниски.

Облачно и с превалявания

Над страната ще има разкъсана, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, ...

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца, но през деня бавно ще се понижава, съобщи БГНЕС по информация на НИМХ.

Над планините облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Ще духа силен до бурен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще продължат да се повишават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В сутрешните часове на места ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Ще е хладно с максимални температури 8-11°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, след обяд по северното крайбрежие 2-3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com