Седмицата в абсурди (10 - 14 декември)

5686
Седмицата в абсурди (10 - 14 декември)
Снимка: actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 10 декември

ВИДЕО ПОКАЗА КАК "АКУЛСКИТЕ ПЕРКИ" НА "ГРАФА" МОЖЕ ДА СА ОПАСНИ ЗА ТРАМВАИТЕ

Колко точно струват т.нар. "акулски перки" на ул. "Граф Игнатиев" беше демонстрирано в пълна мяра по време на "пиянска вечер".

Коментар на Actualno.com: От видеото е ясно - няколко ракии!

СОБСТВЕНИЦИ ЗАПОЧНАХА ПРОЦЕДУРА ПО ЗАСТРОЯВАНЕ НА ЗЕЛЕНА ПЛОЩ В АСЕНОВГРАД, "АРЕСТУВАХА" КОЛА

Пореден абсурд в Асеновград. Имот - зелена зона, заради който бяха проведени дни на протести с демонстрации и палатков лагер, вече е ограден от собствениците и видимо теренът се подготвя за строеж. Неволно или нарочно в частната зона попадна автомобил на семейство от Асеновград, живеещо на улица "Сливница" №35. Блокиран е и достъпът на пешеходци. От няколко дни хората не могат да изкарат возилото си от мястото, заради поставени заграждения.

Коментар на Actualno.com: Че много ясно, че ще арестуват - колите имат досиета "бонус - малус"!

БЪЛГАРИЯ НЕ ДОГОНВА, А ИЗОСТАВА ОТ СРЕДНИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В ЕС

Не е изненада, че България е на последно място в Европейския съюз по жизнен стандарт, но в периода 2010 - 2017 година вместо да догонваме средното ниво в ЕС, всъщност има тенденция да изоставаме още повече. Това показва собствено проучване на проф. Васил Цанов и проф. Георги Шопов от Института за икономически изследвания при БАН за състоянието и развитието на материалния жизнен стандарт и енергийната бедност в България, представено на Международна научна конференция "Икономическо развитие и политики: реалност и перспективи", която се проведе в София.

Коментар на Actualno.com: Не е вярно - гоним, просто тичаме в другата посока!

КИТАЙ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ "НЕХУМАННОТО" ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА HUAWEI

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу е подала искане към съда във Ванкувър да бъде освободена под гаранция от канадския затвор.

Коментар на Actualno.com: Това е все едно Бойко Борисов да каже, че двама папи са го гали по главата. Трима са, ей!

ЕРП ИСКА ПОМОЩ ОТ КЕВР И ДАНС, ЗА ДА СИ СЪБЕРЕ ДЪЛГОВЕ ЗА МИЛИОНИ

За 10 млн. лева дългове от страна на "значими държавни и общински дружества" съобщи едното от трите ЕРП-та в България - "Енерго-про". Става въпрос за неплатени доставки на ток.

Коментар на Actualno.com: Иска, ама ток на ДАНС и КЕВР ще даде ли, или ще мрънка и там да се плащат сметките?

Вторник, 11 декември

В КУРБАТ ПРОБЛЕМИТЕ С ВОДАТА СА ПРОБЛЕМИ И С ГОРАТА, И СЪС СМЕТТА

Не само абсурдно високия дълг на водното към енергийното дружество, за който Actualno.com предаде в подробности вчера (11 декември), е огромен проблем в Кубрат. Дълбоко нерешени и проблемни са също сметосъбирането, а и гората даже.

Коментар на Actualno.com: Гарантирали водата с гората, гората със сметта, а сметта с водата!

НПО СЕ ЗАКАНИ ДА ОПРАВИ МАНТИНЕЛАТА ПРИ СВОГЕ, СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА НЕ ИСКА

Прост извод, който се налага, е, че по-лесно се сменят трима министри, отколкото една мантинела, заключи водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Аделина Радева.

Коментар на Actualno.com: Неволята, неволята ...

ВЛАСТТА СЕ СЕТИ ДА ПРЕПРАВЯ ЗАКОНИ, СЛЕД КАТО ХРИСТО БИСЕРОВ ВЕЧЕ НЕ Е ОБЕКТ НА ПРАВОСЪДИЕ

За да няма случай като този с Христо Бисеров, управляващите в лицето на ГЕРБ се сетиха, че трябва да има законови промени. Промените де факто са две - в Закона за противодействие на корупцията.

Коментар на Actualno.com: Май не е по-добре късно?!

Сряда, 12 декември

СЕРИОЗНИ НАРУШЕНИЯ В ОРГАНА ЗА СРС-ТАТА, ЧЛЕНОВЕ ОТСЪСТВАЛИ ОТ РАБОТА СТОТИЦИ ДНИ

Справка, предоставена на депутатите и огласена от "Медиапул", огласи фрапантни нарушения на членове на бюрото - те често са отсъствали от работа - общо 800 дни през последните пет години, тоест почти половината от мандата. Освен това са отказвали да извършват проверки, каквото е основното им задължение.

Коментар на Actualno.com: Май е по-лесно да кажат кога са присъствали

ВИДЕО: ВЪВ ВЕЛИНГРАД АСФАЛТИРАТ ВЪРХУ СНЯГ, ШЕФЪТ НА АПИ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ

Асфалтиране, докато вали сняг, с образувана снежна покривка – това стана факт при ремонт на улици във Велинград. ВИДЕО от случилото се появи в интернет, като изглеждаше толкова невероятно, че човек може да си помисли, че това е някакъв вид фалшива новина. Оказа се, че не е така – става въпрос за ремонт, извършван от фирма "ИСА 2000", чийто собственик е Юлиян Инджов. Той е доста известно име – беше част от игрите около собствеността на футболен клуб ЦСКА. Освен това депутати от БСП казаха преди време, че настилка на ремонтирана от фирмата на Инджов магистрала е "като юфка".

Коментар на Actualno.com: Ама то и върху лед може да се асфалтира!

ТИХАТА ВОЙНА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ЗАЕМИ ИЛИ САГАТА В МЕЗДРА ПРОДЪЛЖАВА

Междуинституционална война се развихри в Мездра - между кмета на града и председателя на Общинския съвет. И причината, както е лесно да се досети човек, са пари. Стигна се дотам, че кметът за кратко блокира заплатата на председателя на Общинския съвет, а тепърва конфликтът ще намира решение.

Коментар на Actualno.com: О

Четвъртък, 13 декември

ОТКРАДНАХА БАГЕР ОТ УЖ ОХРАНЯВАНИЯ ДВОР НА АЛЕКСАНДРОВСКА БОЛНИЦА

Багер е бил откраднат от двора на Александрова болница. Това се е случило, след като уж вратите са били затворени, а бариерата е била спусната. За кражбата съобщи Ясен Велчев, който е музикант. Той си изкарва хляба и като багерист – имал договор с машината да чисти от сняг двора на болницата.

Коментар на Actualno.com: Да не са прокопали път към свободата, щом портата е била заключена?!

НАНСИ ПЕЛОСИ РЕШИ, ЧЕ НЯМА ДА ИСКА ДА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КАМАРАТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА 82 ГОДИНИ

Кандидатът за председател на долната камара на Конгреса на САЩ 78-годишната Нанси Пелоси се е договорила с представителите на опозицията в Демократическата партия, че ако бъде избрана на тази длъжност, няма да се кандидатира отново през 2022 г., когато ще се проведат следващите междинни избори.

Коментар на Actualno.com: Абе има време, кой знае дали няма да реши, че ще се пенсионира на 92!

ВАКЛИН Е ПОТЪРСИЛ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ДАНС, НО МЕЖДУВРЕМЕННО Е ТЪРСИЛ ПОСРЕДНИК ЗА СРЕЩА С ИВАНЧЕВА

Ваклин уточни, че Петко Дюлгеров е поискал 15-20% хонорар от сумата за подкупа, който е бил редуциран до сумата от 500 хил. евро - на три вноски от 75 хил. евро. Ваклин не обясни как 75 хил. умножено по 3 прави 500 хил. Той обясни, че трябвало да има три плащания по 75 хиляди евро за първата вноска по проекта, която била половината от парите - но половината на 500 хил. е 250 хил., а не 3 по 75 хил.

Коментар на Actualno.com: Като добър бизнесмен, хеджирал е - пари са това, ей!

УЛИЦА В СПОРЕН ИМОТ ЛИПСВА ОТ РЕГУЛАЦИОННИЯ ПЛАН, НО ИМА ИМЕ И НОМЕР

Община Асеновград е безсилна в решаването на казуса със заградения имот и блокирания вход на живеещи на улица "Сливница" в града. Както стана ясно още в началото на възникване на казуса, имотът е върнат на наследниците чрез съдебно решение, което е влязло в сила през 2009 г. и все още е валидно. Въпреки това, парцелът е неурегулиран, а спорната част от улица "Сливница" не съществува в регулационния план на община Асеновград. Парадоксът идва от факта, че улицата е обозначена с име и съответен номер, но няма данни кой и по какъв начин е допуснал това да се случи, при условие, че участъкът липсва на скица.

Коментар на Actualno.com: Ред трябва да има - затова!

ОКОНЧАТЕЛНО: ВЛИЗАШ В АРЕСТА И 48 ЧАСА МОЖЕ НИКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СИ

Всеки задържан може да остане в ареста за срок от два дни, без да се налага за ареста му да бъдат уведомени негови близки. Решение за отказ на правото на обаждане се взема от прокурора на досъдебното производство, който се произнася с мотивирано постановление.

Коментар на Actualno.com: Узаконено е ново гражданско право - прокуратурата спасява от тъщата (и свекървата)!

ГДБОП НЕ РАЗСЛЕДВА ХАКЕРСКИТЕ АТАКИ ОТ КРАЯ НА НОЕМВРИ, ЗАЩОТО НИКОЯ АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ ПОДАЛА СИГНАЛ

Няма постъпили сигнали в ГДБОП за хакерските атаки на "Анархистите" срещу институционални сайтове. Това каза директорът на "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев пред Actualno.com. По думите на г-н Колев, колегите му са се свързали с някои от администрациите, чиито сайтове бяха атакувани, но нито една администрация не е потвърдила за атака.

Коментар на Actualno.com: Не че няма хакерски атаки, не смеят да си кажат!

Петък, 14 декември

КМЕТЪТ НА ХИТРИНО ИСКА ПАРИ ОТ ПОСТРАДАЛИ ХОРА ЗА ДОГРАМА, КОЯТО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЛАГА

Или сумата, или дограмата да се възстановят. Това заяви сдобилият се отдавна с печална слава кмет на Хитрино Нуридин Исмаил, който иска от четирима собственици на нови къщи да връщат сложена, но след това свалена нова дограма на стойност около 8000 лева общо.

Коментар на Actualno.com: Така става като си нямаш кръстник!

ЗА ДА НЕ УМРЕ ВИЦЪТ - БИЗНЕСМЕН ВРЪЩА ОЧИТЕ НА ПАМЕТНИКА НА САМУИЛ

Бизнесменът Красимир Дачев ще финансира ремонта на паметника на цар Самуил в центъра на София, за да светнат пак очите на монумента. "Ще гарантирам финансово тези очи да светят поне следващия век. Глупаво е да се направи нещо и после да се загуби смисъла. В крайна сметка ефектът от този паметник беше вицът в него, а той се изгуби", обясни намерението си Дачев.

Коментар на Actualno.com: Това е най-смисленият абсурд на седмицата!

ЩЕ ИМА ПРОВЕРКА НА ПРОВЕРКАТА НА ВКС ЗАРАДИ ИВАНЧЕВА

Инспекторатът на ВСС (ИВСС) ще направи проверка на проверката, която Върховният касационен съд (ВКС) извърши на Апелативния спецсъд заради делото "Иванчева".

Коментар на Actualno.com: Те знаят, че ние знаем, че те знаят!

КЕВР СЕГА РАЗБРА, ЧЕ ВиК-тата НЕ ДОКУМЕНТИРАТ КАКВО (НЕ) ПРАВЯТ

"Установихме, че не е добро състоянието на организацията, работата и поддържането на информацията във ВиК дружествата, особено държавните. Това призна директорът на Дирекция „Водоснабдяване и канализационни услуги" в Комисията по енергийно и водно регулиране“ (КЕВР) Ивайло Касчиев.

Коментар на Actualno.com: Тук вече по-добре късно, отколкото никога

ЗАТВОРНИК ПОИСКА ОТ СЪДА ПРЕТЪРСВАНИЯТА НА КИЛИИТЕ ДА БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ

Затворник от Белене поиска от Плевенския административен съд да бъдат прекратени в бъдеще претърсванията на килиите, защото при тях надзирателите нарушавали правата му. Жалбата му е оставена без разглеждане, съобщи на интернет страницата си административният съд.

Коментар на Actualno.com: Следващо искане - да не се влиза в затвора. Никога!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com