Седмицата в абсурди (11 - 15 декември)

4774
Седмицата в абсурди (11 - 15 декември)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 11 декември

КМЕТЪТ НА ХИТРИНО ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ ТАМ: ИМАМЕ ПРЕКРАСНИ ОБЯСНЕНИЯ

Ние имаме обяснения прекрасни защо е така. Това заяви кметът на Хитрино Нуридин Исмаил в поредно обяснение за случващото се с даренията за възстановяване на шуменското село и как така изгубили всичко хора не попадат в категорията на най-нуждаещи се от помощ, а там отиват хора, които са претърпели по-малко щети.

Коментар на Actualno.com: Проблемът е, че така и не чухме тези "прекрасни" обяснения.

ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА И НЕПОЧИСТЕН СНЯГ НА ВХОДА НА "МАЙЧИН ДОМ"

Непочистени от сняг мраморни стълби, ледени висулки и ледена пързалка по стълбите - така изглежда входът на Университетска АГ болница "Майчин дом".

Коментар на Actualno.com: Точно бременните ли някой прецени, че могат да изпълняват каскади?

МЕНДА СТОЯНОВА СТАНА "ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА" НА АКАДЕМИЯТА ПО ИЗКУСТВА, НЕ ЗНАЕ ЗАЩО

Народният представител Менда Стоянова заяви, че приема с известно притеснение присъденото й звание "Доктор хонорис кауза" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, тъй като нямала "пряко отношение към академичната дейност и към изкуството".

Коментар на Actualno.com: Званията "Доктор хонорис кауза" вече се раздават като банички, така че Стоянова няма защо да се притеснява, че няма нищо общо с изкуството. Може обаче да тропне някоя ръченица.

БЪДЕЩЕТО НА БАНСКО И ПИРИН СЕ ЧЕРТАЕ С АРГУМЕНТИ "ТОЛКОВА Е ВЯРНА, ЧЕ НЯМА НУЖДА ДА БЪДЕ ДОКАЗВАНО"

Имаме нужда от 10, 20, 30 кабинкови лифта в България, а в Банско няма нужда дори да се говори колко належаща е необходимостта от втори лифт - това е толкова вярно, че няма смисъл да бъде доказвано. Това заяви изключената заради лобизъм от парламентарната група на "Патриотичния фронт" Полина Карастоянова, сега представляваща Националния борд по туризма по време на дискусията относно бъдещето на Плана за управление на Национален парк "Пирин" и концесията за ски зоната в Банско.

Коментар на Actualno.com: А някакви заблудени души си мислят, че щом нещо е от обществено значение, винаги има нужда да бъде доказвано.

Вторник, 12 декември

СО ОТЧЕЛА САМО ДВА ДНИ ОТ ДЕКЕМВРИ С ВЛОШЕНО КАЧЕСТВО НА ВЪЗДУХА

Столична община (СО) е отчела само 2 дни от декември с влошено качество на въздуха - 8 и 9 декември.

Коментар на Actualno.com: Да не би някой да се е объркал и да е искал да каже, че е имало само 2 дни БЕЗ влошено качество на въздуха?

ДВОЙНО ПО-СКЪПА "СИНЯ ЗОНА" ЗАРАДИ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В СТОЛИЦАТА

Столична община представи пакет от мерки за намаляване на замърсяването на въздуха в София. Сред тях са въвеждането на "успокоената зона" с максимална разрешена скорост от 30 км/ч и поскъпване на "Синята зона" за паркиране.

Коментар на Actualno.com: Явно Столична община смята, че "Красна поляна", "Овча купел", "Надежда" и останалите най-замърсени квартали са в центъра...

ЗАМ.-ГЛАВЕН ПРОКУРОР НЕ ЗНАЕ ДАЛИ ПРАВОСЪДНО СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС СЪРБИЯ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА КТБ

Имало е среща между главния прокурор на България и този на Сърбия, на която е подписано споразумение за сътрудничество. Това заяви зам.-главният прокурор Ася Петрова. На въпрос дали това споразумение ще помогне за решаване на случая "КТБ" и екстрадицията на Цветан Василев, зам.-главният прокурор Ася Петрова отвърна, че няма как да каже дали сега или в бъдеще ще може това споразумение да бъде приложено за конкретни дела.

Коментар на Actualno.com: Сигурно и зам.-главният прокурор Ася Петрова върши някаква работа, но "няма как да кажем".

Сряда: 13 декември

АБСУРД В БУРГАСКО С РАБОТЕЩА КАРИЕРА, КОЯТО НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИ

Абсурден случай в село Банево, Бургаска област. В близост до населеното място има каменна кариера, която уж не трябва да работи, но работи.

Коментар на Actualno.com: А с държавата е обратно - уж трябва да работи, но не работи.

ДЪЛГО ЧАКАНИЯТ СТАРТ НА ДЕЛОТО "КТБ" СЕ ПРОВАЛИ

Процесуални пречки спънаха старта на делото за аферата "КТБ". Основният проблем е неявяването на Цветан Василев, както и казуси с адвокатите на други обвиняеми.

Коментар на Actualno.com: Да бъдем оптимисти - можеше изобщо да няма дело! От друга страна, като и за чеп за зеле не става ще си останем доживот песимисти!

АЕБТРИ: 30 КМ КОЛОНА ИМА НА "КАПИТАН АНДРЕЕВО", ПРЕВОЗВАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА МИНАТ ДО КОЛЕДА

30 километра е колата от българска страна на ГКПП "Капитан Андреево", превозвачите не могат да преминат до Коледа. Това съобщи Георги Петърнейчев, председател Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата.

Коментар на Actualno.com: Ползвайте самолети, би казала някоя мъдра политическа тиква, ако смее. Да не си въобразявате обаче, че не си го мисли?

Четвъртък, 14 декември

ПИАРЪТ НА БАН ПИТА РЪКОВОДСТВОТО: КОГА ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ДОКЛАДА ЗА "БЕЛЕНЕ"?

Защо вече 10 дни, след като от Българския енергиен холдинг (БЕХ) ви позволиха да публикувате пълния доклад за жизнеспособността на АЕЦ "Белене", все още не сте го сторили? С този въпрос пиарът на БАН Петър Кърджилов се обърна към ръководството на академията.

Коментар на Actualno.com: Присъединяваме се към въпроса.

СИМЕОНОВ СКОЧИ НА БОРИСОВ: ИЗРАБОТИ МЕ, НЕ ИСКАМ ДА ГО ВИЖДАМ!

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за "ски зона - Банско" и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов. Вицепремиерът бе категоричен, че не иска да вижда Борисов след "изработването, което направил". "Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10.00 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Facebook", каза още Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Всичко коз, г-н Симеонов?!

Петък, 15 декември

ПЕЕВСКИ НЯМА НИЩО ОБЩО С "БУЛГАРТАБАК", СМЯТА ЙОРДАН ЦОНЕВ

Ако намеквате за г-н Пеевски, той никога не е управлявал "Булгартабак". Това заяви депутатът от БСП Йордан Цонев. Припомняме, че официално Пеевски има 5% от холдинга. Според Цонев атаката от последните дни към дружеството идва от кръга "Капитал". Тази атака е зловредна и уврежда имиджа на България, заяви Цонев.

Коментар на Actualno.com: Пеевски никога няма нищо общо с нищо, но все има общо с управлението на България.

ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА - ЩЕ КОНТРОЛИРАТ АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ

Народното събрание ще осъществява контрол върху дейността на новата комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това решиха депутатите с гласуване на второ четене на текстове от антикорупционния закон.

Коментар на Actualno.com: Много е важно антикорупционната комисия да се държи под контрол. Основно - да не вземе да започне да работи.

РАДЕВ НАЛОЖИ НОВО ВЕТО, ЗАЩОТО НЕ МИНА ТОВА ЗА ЛЕКАРСТВАТА

Президентът Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон. Това съобщи той в изявление, в което говори почти изцяло как депутатите отхвърлиха ветото му върху бюджета на НЗОК и съответно върху мораториума за плащане на иновативни лекарства от НЗОК.

Коментар на Actualno.com: "Не се сърди, човече" би трябвало да е игра за едни по-други години ...

ИСКАШ ДА ПОДАДЕШ СИГНАЛ ЗА КОРУПЦИЯ? ЩЕ ТЕ ЧАКА СЪД

Няма да има защита от съдебно преследване за подателите на сигнали за корупция. Това реши Народното събрание при приемане на текстове от новия антикорупционен закон на второ четене. Така всеки, подал сигнал, ще може да стане обект на дело за непозволено увреждане. а подателите на сигнали ще трябва да се идентифицират с три имена, ЕГН, адрес, телефон, факс и електронен адрес.

Коментар на Actualno.com: От друга страна президентът изглежда случайно е уцелил какво да блокира. А предложението ни към депутатите да се поправят е да включат и изискване за фекална проба от подаващите сигнал за корупция!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com