Седмицата в абсурди (12 - 16 март)

5761
Седмицата в абсурди (12 - 16 март)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иро нията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 12 март

СТРАНАТА НИ Е УСВОИЛА ЕДВА 16% ОТ СРЕДСТВАТА ПО НОВИТЕ ЕВРОПРОГРАМИ

4 години след началото на новия програмен период и 3 години преди края му България продължава сериозно да изостава в усвояването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Към края на 2017 г. страната ни е успяла да използва само 1.587 млрд. евро, или 16% от средствата, които са ѝ отредени от бюджета на ЕС.

Коментар на Actualno.com: България не е обикновена държава като останалите - да са им необходими 7 години за 100% усвояемост. Ние го даваме яваш-яваш, защото сме уникални и можем да вземем 7 години за 3 месеца. Така че - всичко е точно!

ЕЗЕРО НАСРЕД УЛИЦА В С. КОНУШ

Езеро се образува на улица в асеновградското село Конуш. След всеки по-обилен дъжд или снеговалеж част от улица "Стара планина" се превръща във водоем.

Коментар на Actualno.com: Черна неблагодарност! Не стига, че местната власт е осигурила безплатен воден атракцион на местните, а те пак недоволни...

СИНОДЪТ: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ СЕ ДЪРЖА КАТО ДЪРЖАВНИК С РУСКИЯ ПАТРИАРХ

През целия разговор президентът се държа като държавник, с уважение към своя събеседник, но и отстоявайки твърдо своите позиции, което силно впечатли главата на руската православна църква. Това съобщават от Светия Синод по повод разговора между руския патриарх Кирил и българския му колега Неофит, както и президента Румен Радев.

Коментар на Actualno.com: Предавателите на свещеното слово може ли да уточнят само какъв тип държавник? Защото има всякакви държанки ... Вярваме на Синода, не че нещо, просто за едни приятели питаме, защото по зло стечение на обстоятелствата и по случайност, разбира се, запис или стенограма на разговора няма. Има само видео от руската църква, на която Кирил се кара на Радев, но липсва повествованието, а човещинка - винаги е интересен стилът в смешните движения!

СИДЕРОВ: ПАТРИАРХ КИРИЛ МОЖЕ ДА ГОВОРИ КАКТО СИ ИСКА, АЗ ЗАЩИТАВАМ РУСИЯ

Патриарх Кирил може да говори както си иска. А освен това говореше верни неща. Няма нужда да подскачаме, защото човекът е прав. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Коментар на Actualno.com: Понеже правото да говориш е повсеместно, и ние можем да говорим каквото си искаме: "Болен здрав носи, за рублите се коси!"

Вторник, 13 март

РАДЕВ СЕ ПРАВИ НА ЙОРДАН ЙОВЧЕВ, ПРИ ТОВА ПО СЦЕНАРИЙ

Президентът Румен Радев, който е на посещение в пловдивската 68-ма бригада "Специални сили", изненада присъстващите с демонстрация на коремно превъртане на висилка. Според източници на Actualno.com действията на Радев били предварително планирани и по сценарий, а не спонтанно действие - доказателство е фактът, че всички присъстващи телевизии заснеха всичко от началото до самия край.

Коментар на Actualno.com: Чудесно е, че имаме президент-нинджа, като знаем как се развиват с ядрените оръжия едни хора с по-дръпнати очи. Но все пак това са опасни упражнения за националната сигурност, затова трябва да ползваме вицепрезидента.

СДВР ГО ИЗМИСЛИ: ВНУЦИ ИНСТРУКТИРАТ БАБИТЕ СИ ЗА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ

Клип, част от информационната кампания на СДВР за телефонните измами, набира популярност в социалните мрежи. В него деца в стихотворна форма предупреждават бабите и дядовците си за опасните телефонни измамници и ги инструктират как да реагират в такива ситуации.

Коментар на Actualno.com: Изключителна идея! Ако вече и внуците не трогнат бабите, и Малката булка не може.

Сряда, 14 март

ПРИМЕР ЗА ЖИВОТА НА МАЛКИЯ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ - БРУТАЛЕН РЕКЕТ ОТ СЛУЖИТЕЛ НА НАП

Бизнесмен сигнализира, че е подложен на истински рекет от НАП – с постоянни проверки и искания за пари.

Коментар на Actualno.com: НАП просто си върши работата. Като Национална агенция по приходите тя се грижи да индексира приходи, голяма работа в чий джоб.

Четвъртък, 15 март

ДИВИ ПРАСЕТА НА МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" ПРЕДИЗВИКАХА КАТАСТРОФА

Диви прасета предизвикаха катастрофа на магистрала "Тракия". Според АПИ прасетата вероятно са дошли от отбивка, на която е невъзможно да се постави ограждение.

Коментар на Actualno.com: Естествено, че прасетата не са минали през липсващи ограждения. Те са пътешественици, които интелигентно се придвижват по пътната инфраструктура на страната. Квиклумбовци, така да се каже!

СИДЕРОВ ПОХВАЛИ РАДЕВ: НА ТЕЗИ ГОДИНИ И С КОСТЮМ БЕШЕ ДОБРЕ

"Господин Румен Радев показа нелоша физическа форма с това коремно възлизане. Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от вис. Малко със замах го направи, но все пак на тези години и с костюм беше много добре - поздравявам го. Ако потренирам няколко дни ще се опитам и аз, още не съм загубил форма". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Коментар на Actualno.com: Съдийската оценка винаги е най-важна! А съдиите, като Сидеров, се преметят най-умело. Най-очакваното салто обаче е това на коалиционния му партньор - Красимир Каракачанов.

СИДЕРОВ ЗАГЪРБИ РАЗЛИЧИЯТА С КОЛЕГИТЕ СИ, ЗА ДА НЕ ДОЙДАТ БСП И ДПС НА ВЛАСТ

Трите партии в коалиция "Обединени патриоти" имаме някои различия по определени въпроси, но по основното - преди всичко българският национален интерес - сме на едно мнение. Това заяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Коментар на Actualno.com: Ето го, батко бее, направи го салтото. Точно както правеше при Орешарски!

Петък, 16 март

СЛЕД 3 ГОДИНИ ПРОЦЕС ОСЪДИХА ЗАСНЕТ С ПОДКУП ПОЛИЦАЙ

Катаджията Сашо Тръпков, заснет на видео да взима 20 лева подкуп, беше осъден на 3 година условно. Процесът продължи близо 3 години.

Коментар на Actualno.com: Явно и с видео доказателство черно на бяло, бързият процес в родното правосъдие е мираж.

БОНУС

КАРАКАЧАНОВ за коремното превъртане: "Не мога да го осъществя. Аз мога да направя половин. Ако ме покани да се надпиваме с бира и това няма да приема, защото не мога толкова да пия."

Коментар на Actualno.com: На всяко тяло, потопено в течност (напълно или частично) действа вертикална сила с посока от долу нагоре и големина, равна на теглото на обема на изместената от него течност ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com