Седмицата в абсурди (16 - 20 септември)

4845
Седмицата в абсурди (16 - 20 септември)
Снимка: колаж на Actualno.com

 

Понеделник, 16 септември

ЕКСПЕРТ ЗА КАТАСТРОФАТА С КАРАЯНЧЕВА: ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЧОВЕШКА ГРЕШКА
ПРОЧЕТИ ОЩЕ : HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/CRIME/EKSPERT-ZA-KATASTROFATA-S-KARAJANCHEVA-IMA-POVECHE-OT-EDNA-CHOVESHKA-GRESHKA-NEWS_1375899.HTML
© ACTUALNO.COM

ЕКСПЕРТ ЗА КАТАСТРОФАТА С КАРАЯНЧЕВА: ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЧОВЕШКА ГРЕШКА

"Има няколко факта, които трябва да се споменат - има един автомобил "Ауди" над 15 години и един "Мерцедес" на НСО - нов и брониран. Пострадалото лице е най-охраняваното лице. Когато настъпва такова ПТП на лице е човешка грешка. Убеден съм, че има повече от една човешка грешка."

Коментар на Actualno.com: Давай да броим точния брой човешки грешки, ама да се установи точния им брой. Вече не издържаме без да разберем подробности - всеки ден по 10 - за тази катастрофа. 

В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН - 60 УЧИЛИЩА СА В РЕМОНТ, НЕ ДОСТИГАТ УЧИТЕЛИ

Коментар на Actualno.com: Не можем да повярваме, че не достигат учители. Изминаха 30 златни години, в които учителската професия се изкачваше в социалната йерархия и по престиж, и по заплащане. Но пак няма, пак не искат...

ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАСТОЯВАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ДА ИМ СЛАГАТ КОЛАН

Учебната година за първокласниците от бургаското училище „Елин Пелин“ започна с викторина. Тя бе посветена на начините, по които най-малките жители на града да се придвижват от дома до училище и в други посоки, свързани с новите им задължения.

Коментар на Actualno.com: Ще звучи така: "Тате, да не забравиш да ми сложиш колана, понеже ако се блъснеш, да не пострадам. Тате, моля те, спри да си чатиш по шибания смартфон и ми сложи шибания колан!" 

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ: КОЙ КАЗВАШЕ, ЧЕ НОВА НЯМА РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА?!

Кой казваше, че Нова няма разследваща журналистика?! Още много такива силни предавания на Васко и Тина ще видите през новия сезон. Браво на журналистите ни!". Това написа във Facebook собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев по повод старта на новото предаване в ефир на телевизията "Неделята на NOVA".

Вторник, 17 септември

БОРИСОВ: РЕЦЕСИЯ СЕ БОРИ С НОВИ ЗАВОДИ (ВИДЕО)

"Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори – с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, които работят тук". Това посъветва премиерът Бойко Борисов ръководството на АББ в България, които откриха 5-тата си производствена база у нас - в Петрич.

Коментар на Actualno.com: Ми..да не бяхме затваряли тогава почти всички заводи. Или това е било, че да поканим рецесията и да я преборим, че да ни е по-интересно. 

ЦАЦАРОВ БИ ПОДКРЕПИЛ ГЕШЕВ ДОРИ И ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА НЕ ПОДПИШЕ УКАЗА

Обвинител номер едно твърдо и убедено стои зад кандидатурата на своя заместник Иван Гешев. Сотир Цацаров взе участие в дискусия за киберсигурността, организирана от КРИБ, предаде news.bg.

Коментар на Actualno.com: Нека го кажем така: Цацаров би подкрепил Гешев дори и Цацаров да не подкрепя Гешев.  

ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ЕКВАДОРЦИТЕ СА БИЛИ ДОСТЪПНИ ОНЛАЙН

Личните данни на почти всички жители на Еквадор са достъпни онлайн, заяви фирма за киберсигурност vpnMentor, предаде БГНЕС. Подробности за над 20 милиона души се съхраняват на сървър без защита в Маями. Той е собственост на еквадорската компания Novaestrat.

Коментар на Actualno.com: И без това се сравняваме по много параметри с африкански държави, нека и тук влезем в добра компания - този път на ниво киберсигурност. 

ЙОВЧЕВ: РУСОФИЛИТЕ НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ШПИОНИ

Информацията по шпионския скандал от миналата седмица е недостатъчна и не могат да се правят изводи. Това заяви пред bTV бившият председател на ДАНС и бивш министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите му не трябва всички русофили да се приемат за престъпници.

Коментар на Actualno.com: А, стига. Ние си мислехме, че всички русофили са за "Белене". 

РПЦ: МЪЖЕТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ ЖЕНИТЕ УМСТВЕНО

"Жените са по-слаби умствено. Разбира се, има някакви си там Марии Кюри, но това е рядкост", каза главата на патриашерската комисия по семейните въпроси към руската православна църква протоиерей Дмитрий Смирнов.

Коментар на Actualno.comНагледен пример до какво води религията ...

Сряда, 18 септември

ЕП ЩЕ ПОЗВОЛИ НОВО ОТЛАГАНЕ НА BREXIT, АКО БЪДЕ ПОИСКАНО. НО ИМА УЛОВКА

Обединеното кралство може отново да отложи излизането си от Европейския съюз. Това решиха евродепутатите след близо 3-часови дискусии в Европарламента.

Съществува обаче уловка - трябва да запази свободното движение по ирландската граница и дори при липса на сделка с Брюксел, Великобритания да изпълни финансовите си задължения към Общността.

Коментар на Actualno.com: Нещата са ясни. Да се стяга 2042 година, когато ще стане тая работа. 

СИМЕОН САКСКУБОРГГОТСКИ СЕ СНИМА ВЪВ ФИЛМ

Симеон Сакскуборгготски влиза в киното. Не знаем дали актьорските му занимания ще претърпят развитие, но това, което е повече от ясно е участието му е сериала "Съ нами Бог", които имаше своята премиера в Дома на киното в София на 16 септември.

Коментар на Actualno.com: Той отдавна е във филм, нас ако питате. Лошото е, че и ние влязохме в него. 800 дни здрава сапунка.

ЗАКРИВАМЕ КОНСУЛСТВОТО НИ В МОНАКО

България закрива почетното си консулство в Княжество Монако, реши Министерският съвет. Почетният ни консул Жан-Пол Картерон ще бъде освободен от своите функции на 1 октомври 2019 г. Той е изпратил писмо до МВнР, в което е уведомил за намерението си да напусне поста.

Коментар на Actualno.com: Ама чакайте бе, нима няма десетки други като Пламен/Валенсия, който да бъде пратен в изгнание на места като тези? 

И МАРИН НИКОЛОВ НАПУСКА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

"Приятели, след дълго лятно отсъствие тук, време е да съобщя, че и аз напускам Нова. Официално от днес". Това написа в своя Facebook профил журналистът Марин Николов.

Коментар на Actualno.com: Както казахме преди време, важното е, че там остава Галя. 

Четвъртък, 19 септември

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ: ХОРАТА ЧАКАТ ДЪРЖАВАТА ДА СВЪРШИ ВСИЧКО

Хората чакат държавата да свърши всичко. Как тя да вдигне заплатите в частния сектор, където би трябвало работниците да полагат максимални усилия. Не може един българин в Германия да работи като германец. Ние само мрънкаме и чакаме някой друг да ни помогне. Трябва да се научим да работим повече, а не да чакаме на социалната ясла." Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за Нова телевизия

Коментар на Actualno.com: Не питай какво може да направи за теб Каракачанов, а помисли ти какво може да направиш за него...

КОГА ТРЪГВА НОВОТО ПРЕДАВАНЕ НА СЛАВИ?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат на съмнение телевизионния и политическия му проект, след като вече месец и половина няма никаква официална новина от тв водещия и неговия екип.

Коментар на Actualno.com: Няма право на забавяне тоя човек. Жълтите трябва да се хранят винаги с нещо. 

ЛЕЧКОВ: НЕ Е ВАЖНО КОЙ КАК ГЛАСУВА, А КОЙ БРОИ ГЛАСОВЕТЕ. ЩЕ СТИГНА ДО БАЛОТАЖ.

Ще съм алтернатива на сегашното статукво и ще стигна до балотаж. Така категорично обясни кандидатурата си за кмет на Сливен Йордан Лечков пред BTV. Провалът си на предишните избори той обясни със сентенция: "Сталин е казал, че не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете."

Коментар на Actualno.com: Е, легендарният гол срещу Германия не би трябвало да те направи добър политик, нали? 

СТЕФАН ДАНАИЛОВ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА ВЪВ ВОЕННИЯ САНАТОРИУМ В ХИСАРЯ

Възстановяването на големия български актьор Стефан Данаилов ще продължи в Болницата за продължително лечение и рехабилитация – Хисаря към Военномедицинска академия (ВМА).

Коментар на Actualno.com: За целодневната информация относно състоянието на Стефан Данаилов, който иначе много обичаме, но не и медиите, които следят всяка негова малка стъпка - вече говорихме тук.

Петък, 20 септември

ПИЯН БЕЗ ДА СИ ПИЛ. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Възможно ли е да се напием без да сме пили? Учени от описват случай на мъж от Пекин, чийто изследвания го потвърждават. Щамовете на чревната бактерия Klebsiella pneumonia могат да причинят интоксикация при хората дори без да пият алкохол, съобщава списание „Cell Metabolism“.

Коментар на Actualno.com: Тая работа пести пари. Давайте я тая бактерия. 

ТРЮДО МИ Е ЧЕРЕН ПРЕД ОЧИТЕ

Канадският премиер Джъстин Трюдо беше обвинен за това, че на маскен бал се маскирал като Аладин. Вижте текста на Георги Емилов по темата.

Коментар на Actualno.com: Интересно е дали нямаше пак да го бяха обвинили в расизъм, ако бе отишъл като Аладин, ама бял?

МИРОЛЮБА БЕНАТОВА ВЛЕЗЕ В НОВА НЕОЧАКВАНА РОЛЯ

Как един топ журналист става шофьор на такси? Изненадващо за мнозина, това е новото превъплъщение на Миролюба Бенатова. Бившият кадър на bTV и NOVA, която слезе от екран през юни 2019 г., вече работи в една от големите софийски таксиметрови компании – Yellow Taxy.

Коментар на Actualno.com: Абсурдът не е в избора й на професия, а в това, че медиите изгубиха един от най-важните разследващи журналисти заради върлуващата цензура. 

ВСЕКИ ЧЕТВЪРТИ БОЛНИЧЕН Е ФАЛШИВ, ТВЪРДИ БИЗНЕСЪТ

Всеки четвърти болничен лист в България се издава на здрав човек, съобщи Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) при откриването на кръгла маса на тема „Злоупотребите с болнични листове – вреден за обществото феномен“

Коментар на Actualno.com: Нека го кажем така: всеки четвърти бизнес в България е фалшив. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com