Седмицата в абсурди (18 - 22 юни)

6491
Седмицата в абсурди (18 - 22 юни)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 18 юни

ЗАХАРИЕВА: МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА ИМА ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НАС И ЗАРАДИ ГРЪЦКИЯ ДОГОВОР

Външният министър Екатерина Захариева видя гаранции за териториалната ни цялост и в договора между Македония и Гърция, защото там пишело, че няма да има претенции към трети страни.

Коментар на Actualno.com: Разбира се, друго си е да лежим и да чакаме на чуждия договор, защо да се морим с нашия.

ПРЕБИТОТО ДО СМЪРТ ОТ МЪЖА СИ МОМИЧЕ ОТРИЧАЛО ДА Е ЖЕРТВА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания. Съседи са подавали сигнали, но пред полицията момичето отричало да има проблем.

Коментар на Actualno.com: Правилно е казано, че каквото човек сам си направи, никой друг не може да му направи.

МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА НЯМАЛО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА РЕМОНТИРА ПОРУТЕНОТО ЧИТАЛИЩЕ В ГРАД ШИПКА

Министерство на културата не може да ремонтира Народно читалище „Светлина - 1861 г.“ - Шипка, защото няма правно основание или програма, по която да финансира капиталови ремонтни дейности на читалищата.

Коментар на Actualno.com: Министерството има правно основание единствено да си усвоява парите от държавния бюджет. Като се разшумя по медиите обаче, намери начин - реши да обяви читалището за паметник на културата и да се погрижи за него.

СПОРЕД АПИ ТРЯБВАТ 30 - 40 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗМЕСТВАНЕТО НА "СТРУМА", ЕКСПЕРТИ СВАЛИХА ЦЕНАТА ДО 1 - 2 МЛН.

30-40 млн. лв. ще са необходими за изместване на трасето на магистрала „Струма“ край Покровник. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. На противното мнение са от Инициативния комитет за запазването на археологическия обект "Скаптопара", от където заявиха, че за целта ще са нужни само 1-2 млн. лв.

Коментар на Actualno.com: Иха, 30 пъти разминаване в сметките! Някой много явно не е в час.

ДЪЖД НАВОДНИ ПОДЛЕЗИ И УЛИЦИ В СОФИЯ

Силна гръмотевична буря с проливен дъжд удари София тази вечер. Потребители на социалните мрежи алармират за наводнени улици и обекти в целия град.

Коментар на Actualno.com: Неблагодарна работа... Общината просто мисли за всички онези, които не могат да си позволят екскурзия до Венеция и я пренася в софийската градска среда.

Вторник, 19 юни

ПРОТЕСТ ЗАРАДИ НЕДОМИСЛИЦА ПО НОВИЯ ПЪТ МЕЖДУ БУРГАС И СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Протест срещу новото четирилентово трасе, което беше открито с оглед да се облекчи трафика между Бургас и Слънчев бряг. Причината – липсва отбивка за Ахелой.

Коментар на Actualno.com: Те от АПИ забравиха да направят отбивка за Бургас на АМ "Марица" и за Рилския манастир на АМ "Струма", един Ахелой бил проблем...

КЕВР НЯМА ДА ГЛОБЯВА "СОФИЙСКА ВОДА" ЗА ЗАДРЪСТЕНИТЕ ШАХТИ

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да вземе отношение и да санкционира „Софийска вода“ заради задръстените канализации.

Коментар на Actualno.com: Естествено. Няма сега да ги притесняват хората, колкото са си свършили работата - толкова.

БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ ДАВАТ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА УМЕНИЯТА СИ ЗАД ВОЛАНА

Българските шофьори оценяват високо своите умения зад волана. Това е един от изводите от Индекса за безопасно шофиране за 2018 г.

Коментар на Actualno.com: Статистиката за катастрофите и жертвите по българските пътища е в графа "айде бе"!

НЕНО ДИМОВ НЕДОУМЯВА ЗАЩО КАЗУСЪТ "ПИРИН" Е ИНТЕРЕСЕН

Не мога да разбера защо казусът "Пирин" е хиперинтересен при положение, че имаме сериозни проблеми като замърсяването на въздуха, които са световни. Това заяви екоминистърът Нено Димов.

Коментар на Actualno.com: Става въпрос само за един от най-важните ни национални паркове и за най-големия в страната и на Балканите зимен курорт... Нищо интересно...

Сряда, 20 юни

АДМИНИСТРАТИВНОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ У НАС БИЛО В ТОП 3 НА ЕС ПО БЪРЗИНА НА ДЕЛАТА

Административното правораздаване в България се нарежда на престижната трета позиция в ЕС по бързина на разглеждане на делата на първа и втора инстанция, като за последната година се изкачва с едно място напред. Това съобщиха от Върховния административен съд (ВАС).

Коментар на Actualno.com: Шшшоооккк!

СЛАВЕЯ СИРАКОВА СЕ НАХВЪРЛИ НА МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Славея Сиракова, по-популярна като дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков, написа гневно обръщение към майките на деца с увреждания, където обяви, че й се "повръща" от тях. Според нея искания им са просто "вдигане на патардия" и едва ли не самите те са виновни са положението, в което се намират.

Коментар на Actualno.com: При едни хора уврежданията са физически. При други - ценностни.

Четвъртък, 21 юни

МЪЖ ПРЕБИ СЕСТРА СИ ДО СМЪРТ В СОЗОПОЛ, ОБВИНИХА ГО В НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ

Жена на 49 години е била пребита до смърт в Созопол. За престъплението е задържан нейният брат. Той е с повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.

Коментар на Actualno.com: Уникален е подходът на прокуратурата, която смята за абсолютно възможно да пребиеш някого до смърт "по невнимание".

ПОЛИЦИЯТА В ЛОВЕЧ ИЗДИРВА ИЗБЯГАЛ ТАЗИ СУТРИН ЗАТВОРНИК

Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник, който е бил на режим в затворническо общежитие.

Коментар на Actualno.com: Все повече лишени от свобода явно осъзнават, че затворничеството им у нас далеч не е задължително и решават да се "отклонят" от него.

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ ЗА ИЗБЯГАЛИЯ ЗАТВОРНИК: ТОВА Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА НОВИНА

Случаите на отклонили се по време на работа затворници не нарастват, дори са по-малко, но придобиват по-голяма популярност. Това е една изкуствено създадена новина, не е новина по същество. Това заяви заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, който уточни, че не става дума за бягство от затвора, става дума за отклоняване от външен работен обект на лишен от свобода.

Коментар на Actualno.com: Долните медии пак си измислят новини. Човекът не е избягал, а само се е "отклонил", което изобщо не е едно и също нещо. Сигурно се е загубил по пътя!

Петък, 22 юни

ДОБРИЧ СЕ УТВЪРДИ КАТО СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ЗАГУБА НА ВОДА

Добрич подобри собствения си антирекорд и се утвърди като световен шампион по загуби на вода във ВиК мрежата. В центъра на града течовете в земята достигат 92%, показва разчет на самия ВиК оператор. Според главния инженер на водния оператор в града инженер Павел Павлов мрежата в централната градска част е заприличала на сито.

Коментар на Actualno.com: Тази новина си е направо фалшива. На редакционната ни поща дойде и опровержение, лично от ВиК в Добрич. В съобщението четем: "Данните за първите пет месеца на годината сочат, че дружеството успява да редуцира загубите на вода от 84,49% през януари, до 80,15% през май". Абе тази вода да не се изля в София в понеделник?

АРМИЯТА РАЗПОЛАГА С 1 СНЕГОРИН ЗА БЕДСТВИЯ В ПЛАНИНСКИТЕ РАЙОНИ

Армията разполага с 1 снегорин, за да се справи с бедствия в планинските региони. Това заявява министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Коментар на Actualno.com: Достатъчно е. Армията ни разчита на силата на позитивното мислене, че просто бедствия няма да се случват.

БОРИСОВ ГО Е СТРАХ, ЧЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ВЗЕМЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ НА ИЗТОЧНА ЗАРАДИ МИГРАНТИТЕ

Пред всички казах на Себастиан (бел. ред. – Курц, австрийският премиер): "Как си представяш да ти дам трасе да върнеш бежанци в България (бел. ред. – заради регистрация по произход)", похвали се Бойко Борисов с постиженията си на Европейските съвети що се отнася до бежанската криза. И моментално посочи, че заради бежанската криза и различните позиции на Западна и Източна Европа Запада искал да пренасочва пари от кохезионната политика към грижата за мигрантите, внушавайки, че това ставало под маската "върховенство на закона", а не трябвало да има разделение.

Коментар на Actualno.com: Абсолютно. Как така мръсниците от Брюксел ще ни спрат да усвояваме, да строим, да градим, да разхубавяваме Клета Майка България?! Сорос и мигрантите са виновни!

БЪРЗОТО КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ЕВРОЗОНАТА СЕ ОТЛАГА

Не мога да обещая, че подаването на кандидатура за ERM-2 (чакалнята за eврозоната) ще е следващата седмица, ще е толкова скоро, колкото може. Това не е само формално изпълняване на критерии, това е политически процес. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на Пловдивския икономически форум.

Коментар на Actualno.com: Че какво да бързаме, то нали КТБ отдавна фалира - с друга/и банка/и съвсем, изобщо не е възможно това да стане!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com