Седмицата в абсурди (19 - 23 август)

5387
Седмицата в абсурди (19 - 23 август)
Снимка: колаж Actualno.com/Пламен Ставрев

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 19 август

ИЗВЕСТЕН РУСКИ ОПОЗИЦИОНЕР СЕ ОЗОВА В ЗАТВОРА МИНУТИ СЛЕД КАТО ИЗЛЕЖА ПРИСЪДА

Руският опозиционен политик Иля Яшин беше задържан минути след освобождаването му от затвора в неделя, след като излежа 10-дневна присъда за ролята си в неотдавнашната вълна от протести в Москва.

Коментар на Actualno.com: Бавна реакция, другари - за секунди трябва да се вършат тези работи!

БАБХ НАМЕРИ ТРИВИАЛЕН НАЧИН ДА ОПРАВДАЕ МИЛИОНИ ЗАРАДИ АФРИКАНСКАТА ЧУМА

Става дума за милиони левове за загробването на избитите животни. Обществени поръчки са проведени по "бързата писта" - възложени са директно на поразените от епидемията големи свинекомплекси заради форсмажорните обстоятелства и нуждата от спешни мерки, обяснява агенцията. Парадоксалното е, че БАБХ е обявила "експресните" процедури, след като загробването вече е започнало.

Коментар на Actualno.com: А българският народ намери начин да пусне на власт сегашните управляващи - няколко пъти!

БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОТ ЕС, КОЯТО ВЛЕЗЕ В КЛАСАЦИЯ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ СЪС СЕРЕН ДИОКСИД

ТЕЦ "Варна", ТЕЦ "Бобов дол" и комплексът "Марица Изток" са основните "оръжия", които класират България на 19-то място в класацията на Greenpeace за най-замърсяващи със серен диоксид (SO2).

Коментар на Actualno.com: Поредното отлично постижение ...

Вторник, 20 август

ГЕШЕВ ТАКА И НЕ ЖЕЛАЕ ДА КАЖЕ КАКВО ИМА ЖЕНА МУ И КАК СЕ Е СДОБИЛА С НЕГО

Декларацията на Гешев за конфликт на интереси е почти празна, макар че и от самата прокуратура потвърдиха за косвената връзка между Гешев и главния свидетел по делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Коментар на Actualno.com: Няма начин, под чехъл е!

НЕНО ДИМОВ ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА ПРЕВИШАВАНЕ НА НОРМИТЕ НА ЗАМЪРСИТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУХА

Димов отбеляза, че "мобилните станции измерват определени замърсители, а не всички. "Димността, която се вижда, или миризмата, която се усеща, не са обект на измерване. Не разполагаме с такава апаратура. Това са инцидентни случаи", заяви министърът.

Коментар на Actualno.com: И наглостта, нахалството, безочието и тъпотията не можеш да ги измериш, но добре ги усещаш!

Сряда, 21 август

НАП ОТНАСЯ ОГРОМНА ГЛОБА ЗА ТЕЧА НА ДАННИ, ТОЧНАТА СУМА ЯСНА ДО ДНИ

Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение.

Коментар на Actualno.com: Добре че няма ефективни присъди, че като е ясно с чии пари ще се плаща, тези, дето дават парите, щяха да лежат!

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА ГОВОРИ ДВУСМИСЛЕНО ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ" - СИГУРНО ЛИ Е И КОЙ ПЛАЩА

Ще има ли промяна в условията за реализация на проекта – т.е. да не плаща повече държавата (данъкоплатците) за „Белене”? Петкова повтори вчерашната си теза, че това зависи от парламента. "Ще докладваме на българския парламент и това, което той вземе като решение, това ще се случи", обобщи Петкова.

Коментар на Actualno.com: Каквото имах да казвам, съм го казал ТУК!

ТРЪМП ОТЛОЖИ СРЕЩА С ДАТСКИЯ ПРЕМИЕР, ЗАЩОТО ДАНИЯ НЕ ИСКА ДА МУ ПРОДАДЕ ГРЕНЛАНДИЯ

Гренландия е автономен регион в рамките на Кралство Дания. От 1979 година Дания ръководи външните работи, военните въпроси и конституционните въпроси на Гренландия, докато Гренландия решава вътрешните си работи.

Коментар на Actualno.com: А какво ли му дава Путин, та мине не мине и приритва да се срещне с него?

Четвъртък, 22 август

ТРЪМП ОБЕЩА ДА ЗАСИЛИ ПРОВЕРКИТЕ НА ХОРА, КОИТО КУПУВАТ ОРЪЖИЕ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани, че ще бъдат засилени проверките на криминалното и здравно минало на хора, които купуват оръжие, пише Ройтерс.

Коментар на Actualno.com: В самата новина няма абсурд. Той се корени в противоречието на думите му с принципната му позиция, която е за легализиран пазар на оръжията. Разбира се, това се обуславя от свързаността му с оръжейната индустрия.

МЪЖЪТ, ИЗКЪРТИЛ "ПЕРКИТЕ" НА УЛ. "ГРАФ ИГНАТИЕВ": ИСКАХ ДА СЪБУДЯ ТОВА ЗАСПАЛО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО

"Това беше моята гражданска позиция, с която аз исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало гражданско общество, на което не му пука. Исках да предотвратя някой друг да пострада." Това заяви Александър Рогачев, който отмести ограничителите по Графа, причинили наранявания на съпругата му.

Коментар на Actualno.com: Абсурдът е във всяко отношение. Формата на протест изглежда само следствие, а по-абсурдна е причината за предизвиканото недоволство.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БРАЗИЛИЯ ОБВИНИ НПО-ТА ЗА ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ

Горските пожари в Амазония са подпалени от неправителствени организации. Това обяви президента на Бразилия Жаир Болсонаро, с което още повече засили напрежението по темата, пише АФП.

Коментар на Actualno.com: Болсонаро хвърли много тежко обвинение, граничещо с абсурда.

БАБХ: САМО СТОПАНИТЕ С ДО 5 ПРАСЕТА ЩЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ

Кметовете на населените места, които попаднаха в 20-километровите санитарни зони около индустриалните свинеферми, разполагат с още 4 дни, за да изготвят списъци на дребните стопани, подлежащи на подпомагане с 300 лева.

Коментар на Actualno.com: Как ги изчислихте точно до пет? Защо не до шест например?

РОДНИНИ НА ОСЪДЕН ДЕПУТАТ ОТ ДПС СПЕЧЕЛИХА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА 9 МЛН. ЛВ

Поредната съмнителна обществена поръчка е сключила държавната Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). На 15 август тя е сключила договор за над 9 млн. лв. по търг за доставка на релси с дружеството "Юнайтед пропърти груп". Фирмата не е известна, но пък е свързана с известно лице - фаворит на НКЖИ, разкрива Капитал.

Коментар на Actualno.com: Ех, тази фамилия Илиеви. Истински специалисти по железопътна инфраструктура. Сигурно е закодирано в семето им.

ЖУРНАЛИСТ ПОСЪВЕТВА УКРАЙНА ДА СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ

Украйна трябва да вземе мерки за безболезнено прекратяване на всички отношения с Русия и да бъде готова за "обявяване на война". Това мнение изрази главният редактор на портала Цензор.нет Юрий Бутусов.

Коментар на Actualno.com: Когато русофобията крайно увреди способността за рационално мислене се получава това.

Петък, 23 август

БРАЗИЛИЯ НЯМА РЕСУРСИТЕ ДА СЕ БОРИ С ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че правителството му няма ресурси, за да се справи с рекордния брой пожари в Амазонската джунгла. Той отново повтори, че неправителствени организации са подпалили пожарите умишлено, но каза, че няма доказателства за твърдението си. Правителството е започнало разследване на причините за огъня.

Коментар на Actualno.com: Не се гаси туй, що не гасне. Освен да му удари една молитва Болсонаро и да впрегне НПО-тата и те да гасят.

СЪСЕДСКО ОТМЪЩЕНИЕ: МЪЖ И ЖЕНА НАРЯЗАХА ПЕЙКИ СЛЕД ЗАБЕЛЕЖКА

Двойка асеновградчани унищожиха обособено място за отдих в знак на отмъщение заради направена забележка. Ситуацията се разиграла на 21.08.19 г. около 21:30 ч. пред блок №1 в квартал "Изток" в Асеновград. Мъж и жена от същата жилищна сграда били забелязани от съседи да унищожават с лост и трион четирите пейки, поставени наблизо, сигнализираха читатели на Actualno.com.

Коментар на Actualno.com: Клъцни, срежи - на съседа отмъсти. Разни хора, разни идеали

ИЗДИРВАТ ТАЙНО ЗАВЕЩАНИЕ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ОТ  2006 Г.

Майкъл Джексън има тайно завещание. То било написано през 2006 г. Твърденията са на бившият му мениджър - Реймон Бейн пред "Индипендънт". Ако това се окаже факт, това означава, че завещанието, което е в сила в момента - от 2002 г., вече няма да бъде валидно.

Коментар на Actualno.com: Завещанието няма да е валидно, но защо да не го потърсим? Нищо, че не е ясно дали въобще има такова

БЛИЗО 1.9 МИЛИОНА ЛВ. И ПОНЕ ОЩЕ 4 МЕСЕЦА ОГРАНИЧЕНО ДВИЖЕНИЕ ЩЕ НИ СТРУВА ПОЖАРЪТ ПОД АМ СТРУМА

Пораженията по конструкцията на АМ "Струма" и последиците за гражданите изглеждат много сериозни. 1.86 млн. лева ще струва ремонтът на виадукта на АМ „Струма“ при Дупница, горял на 13 август. Платното за София е укрепено и ще бъде пуснато за движение още днес след 14 часа само за леки автомобили и през уикенда. Това стана ясно след проверката на Георги Терзийски, председател на УС на АПИ в засегнатата отсечка,

Коментар на Actualno.com: Как мислите, колко би отнело на китайците?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com