Седмицата в абсурди (19 - 23 февруари)

6205
Седмицата в абсурди (19 - 23 февруари)
Снимка: Колаж/iStock/Guliver

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 19 февруари

СИДЕРОВ ИСКА ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ЗА ДЕЛОТО СРЕЩУ ЛЕВСКИ

Създаване на анкетна комисия в Народното събрание, която да изясни истината за т.нар. съдебен процес срещу Васил Левски, на който той е осъден на смърт от османската власт за криминално престъпление, което не е извършил. Това поиска лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Коментар на Actualno.com: Дори в деня, в който отбелязваме трагичната гибел на Апостола, политическият "елит" не пропусна да употреби името му и не видя нищо срамно в това да ни занимава с глупостите си.

НАЙ-ДЪЛГОТО ДЕЛО У НАС - НАД 19 ГОДИНИ, ЗА ДВОРНО МЯСТО

Дело за собственост на дворно място от 890 кв. м, намиращо се в софийското с. Волуяк, продължило 19 години, 1 месец и 27 дни, е най-продължителното производство, установено от Инспектората към ВСС.

Коментар на Actualno.com: Не е лошо. Да се знае, че българската съдебна система е само за най-издръжливите и най-дълголетните.

Вторник, 20 февруари

НОВА ОПАСНОСТ ЗА СОФИЯ - ГЪСТО СТРОИТЕЛСТВО, ПРИ ТОВА ПРИ УЧЕБНИЯ РЕАКТОР НА БАН

Никой не е наясно какво се случва с промените в Закона за устройството и застрояване на София. Иска се например да се заграби територията на БАН, да се строи там, където е учебният ядрен реактор - предвидено е високо застрояване – въпросът е в полза на КОЙ, не е на гражданите? Не може да няма обществено обсъждане, да няма предвидени задължителни отстояния и параметри при строежи. Притеснява ме гъстото строителство. Това заяви кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, която подчерта, че не вярва на главния архитект Здравко Здравков и обясненията му за законовите промени.

Коментар на Actualno.com: Стига спекулации - гъстото строителство е полезно за обществото, защото си ставаме по-близки и по-мили.

МВР С ИДЕЯ ДА СЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ВЪВ ФАКТУРИТЕ ЗА ТОК

На фактурите, които потребителите получават за ежемесечното си потребление на ток, да бъди изписан кратък текст, който да предупреждава за телефонните измами. Тази идея лансираха от МВР.

Коментар на Actualno.com: Отсега предричаме шеметен успех на инициативата. Ефектът и обхватът ще са огромни, защото всяка себеуважаваща се баба първо си прочита фактурата за ток отгоре до долу, и след това отива да я плаща (ако може).

Сряда, 21 февруари

БЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И ЗА РЕМОНТИТЕ НА ОГРАДАТА ПО ГРАНИЦАТА

Ремонтите и поддръжката на оградата на границата ще става без обществени поръчки. Това предвиждат промени в Закона за обществените поръчки, внесени от председателя на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ и Християн Митев от "Обединени патриоти".

Коментар на Actualno.com: Обществените поръчки са досадни процедури, много ясно, че може и без тях.

ЗЛАТНИ И СРЕБЪРНИ НАКИТИ В БЕЛЬОТО НА РУМЪНКА ОТКРИХА НА ГКПП ЛЕСОВО

718 грама недекларирани златни и сребърни накити откриха в бельото, дрехите и дамската чанта на румънска гражданка митническите и гранични служители на ГКПП Лесово.

Коментар на Actualno.com: Човек и на най-тайното си място вече не може да разчита...

Четвъртък, 22 февруари

ПРЕДЛАГАТ 17-ГОДИШНИТЕ ДА МОГАТ ДА ШОФИРАТ БЕЗ КНИЖКА

Министерството на транспорта и МВР лансират нова идея - шофьорите без книжка да излязат на пътя. Целта е кандидат-водачите да натрупат повече часове зад волана, преди да получат свидетелство за управление. Така, ако предложението се приеме, още на 17 години шофирането ще е разрешено.

Коментар на Actualno.com: Изумителна логика - вместо да измислим как да намалим броя на неадекватниците на пътя, ние се чудим как да ги увеличим. Скоро - право на шофиране от детската градина!

ПУСКАТ ПРЕДСРОЧНО БИЗНЕСМЕНА, КОЙТО ПРЕГАЗИ ШЕСТГОДИШНО ДЕТЕ

Пускат предсрочно бизнесмена Цветан Пъков, който през 2015 г. прегази с автомобила си шестгодишния Петьо в Панагюрище. Майката на убития Петьо твърди, че през тези 3,5 години, докато е трябвало да бъде в затвора, Цветан Пъков често се разхождал в Панагюрище.

Коментар на Actualno.com: Една от най-безполезните институции у нас - съдът, отново потвърди нищожния си характер.

Петък, 23 февруари

БЪЛГАРИЯ Е НА 4-ТО МЯСТО ПО БРОЙ УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА В ЕС

Страната ни е на четвърто място в Европейския съюз в зловещата статистика за умишлените убийства. По данни на "Евростат" коефициентът на страната ни е 1,8 на сто. Първите три места в класацията са на Литва, Латвия и Естония.

Коментар на Actualno.com: Пак ли четвърто място, беее - все сме четвърти, само в корупцията - не.

ТЕЦ "БОБОВ ДОЛ" ИЗТОЧВАЛ НЕЗАКОННО ЯЗОВИР, СЪДЪТ ГО ГЛОБИ С 500 ЛВ.

Районен съд-Дупница потвърди наказателно постановление, наложено на ТЕЦ "Бобов дол" от Басейнова дирекция в размер на 500 лв., за незаконно източване на язовир Дяково. ТЕЦ-ът платил такси за 267 840 м3, но нелегално източил още 415 138 куб. метра.

Коментар на Actualno.com: Напълно споделяме мнението на българския съд и институции, че внушителната глоба от 500 лв. е достатъчно респектираща.

БОНУСИ

Скандалът с поисканите още 133 млн. лева от управителя на НЗОК проф. Камен Плочев. Този скандал, безспорно, печели палмата на най-нахален от дълго време насам - точно както моделът на управление на здравната система.

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ. Хмм - теменужките не цъфтяха ли през друг сезон?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com