Седмицата в абсурди (19 - 23 март)

5135
Седмицата в абсурди (19 - 23 март)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 19 март

БЪЛГАРИЯ ИЗУМЯВА СЪС СРОКОВЕТЕ ЗА БИЗНЕСА - 9 МЕСЕЦА ДА СЕ ПУСНЕ ТОК

България продължава да изумява с безумно дългите и тромави процедури, свързани с правенето на бизнес. Зашеметяващите 269 дни или около девет месеца средно са нужни на една фирма, за да се "върже" към електроразпределителната мрежа у нас.

Коментар на Actualno.com: Правилно! Търпението е основна бизнес ценност и само на най-упоритите трябва де се дава зелена светлина.

ЗАМ.-ЗДРАВЕН МИНИСТЪР ОПИСА ЕДНО КЪМ ЕДНО КАК СЕ ПРАВИ СХЕМА ЗА ТОЧЕНЕ НА ПАРИ

Бяха открити наистина много гадни нередности и дано прокуратурата го разнищи докрай. Тези схеми не са толкова сложни и хората, които правят мошенгии в болниците, не са толкова умни, че да не го разкрие един прокурор. Но съм скептичен към наказателните ни институции. Това заяви бившият служебен министър на здравеопазването и настоящ зам.-здравен министър д-р Мирослав Ненков в коментар за акцията на прокуратурата срещу "Пирогов" и още 6 болници.

Коментар на Actualno.com: И ние сме скептични към наказателните ни институции.

БОРИСОВ ЗА АПИ: СЛАГАТЕ ИМ СВЕТЛООТРАЗЯВАЩИТЕ ЖИЛЕТКИ

Администрацията на АПИ – слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – ако трябва, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките, докато не се запълнят. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на оперативно заседание на правителството.

Коментар на Actualno.com: Има и по-лесен вариант - чиновниците скачат в дупките! Достатъчно много и достатъчно обемни са, за да ги запълнят!

СИДЕРОВ: ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ СА ДОБЪР ПРИМЕР, МНОГО СТРАНИ МОГАТ ДА СЕ УЧАТ

Изборите в Русия са добър пример, от който много страни могат да се учат. Това написа във лидерът на "Атака" Волен Сидеров във Facebook.

Коментар на Actualno.com: За Сидеров, че се учи, сме убедени. Само дано и останалите политически лидери не започнат, че досегашните "честни и прозрачни" избори ще ни се сторят детска игра.

Вторник, 20 март

ОТНОВО ЩЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА В БЪЛГАРИЯ

За втори път от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) организират преброяване на врабчетата в България.

Коментар на Actualno.com: Похвално! Това е един от най-големите проблеми на страната - че не знае колко са врабчетата ѝ.

16 МЛРД. ЛВ. Е ИЗТОЧЕНОТО ПРЕЗ XXI ВЕК В БЪЛГАРИЯ ДДС, ГОРАНОВ НЕ ЗНАЕЛ

Според официални данни между 2000 и 2017 година държавата не е успяла да събере ДДС в размер на 16 млрд. лв. Любопитното в случая е, че от граждански движение "Боец" са се обърнали по ЗДОИ към Министерството на финансите, откъдето обаче са обявили, че не разполагат с информация по темата.

Коментар на Actualno.com: Поредната провокация към държавата. В крайна сметка, на всеки се случва да изгуби нещо - я ключове, я портфейл, я ДДС за милиарди... Човешко е!

ХАСАН АЗИС: НОРМАЛНО Е КЪРДЖАЛИ ДА Е В ДУШАТА НА ЕРДОГАН

Приемам нормално президентът на Турция Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му. За мен като кмет на Кърждали не бих казал нищо друго, освен да погледна от хубавата страна на въпроса и да кажа, че това е плод на едно много силно впечатление от посещението му в Кърджали. Това заяви кметът на града Хасан Азис.

Коментар на Actualno.com: Нормално е и някои хора да НЕ СА български кметове, но уви.

Сряда, 21 март

В ШВЕЦИЯ ЩЕ СЕ ИСКА "ИЗРАЗЕНО" СЪГЛАСИЕ ЗА СЕКС

Шведското правителство се надява да бъде приет закона "За съгласие за секс", така че от 1 юли тази година влизането в интимна връзка без съгласие да се счита за незаконно.

Коментар на Actualno.com: Изисквани документи: Нотариално заверен договор, двустранен протокол, пълномощно, акт за раждане, свидетелство за съдимост и нотариален акт на апартамента. Който има офшорна сметка - да дава паролата!

ДЪРЖАВАТА ОБМИСЛЯ ДА ПРЕКВАЛИФИЦИРА ПЕНСИОНЕРИТЕ, ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ НА ПАЗАРА НА ТРУДА

Социалното министерство има нова идея - квалификационни курсове за пенсионери, в които възрастните хора да трупат нови знания, за да могат да се върнат на пазара на труда.

Коментар на Actualno.com: Поредната добра идея. В крайна сметка, спокойно може да се работи до 80 - 90-годишна възраст, няма нужда от тежащи на бюджета лигавщини като пенсиониране.

Четвъртък, 22 март

ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН СА ДОСТЪПНИ, ЦАЦАРОВ ПОДАВА ЖАЛБА ДО КЗЛД

Главният прокурор Сотир Цацаров ще подаде жалба до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) заради телевизионен репортаж, показващ лесния достъп до лични данни на гражданите. ЕГН лесно може да бъде разкрит за броени минути, ако търсещият знае само името и рождената дата на лицето, до чиито лични данни иска да стигне.

Коментар на Actualno.com: Лични, лични, колко да са лични данните... Както казва премиерът - "хакат ни непрекъснато", това е положението - нахакано!

НАП: НЕСЪБРАНИЯТ ДДС ОТ 2000 Г. ДО 2017 Г. Е САМО 5,8 МЛРД. ЛВ.

Несъбраните вземания за периода 2000 - 2017 г. от ДДС по ревизионни актове са в размер на 5,8 млрд. лв. Данни за 16 милиарда лева несъбран ДДС от 2000 до 2017 година не отговоря на действителността. Това съобщиха от НАП.

Коментар на Actualno.com: Стига сме издребнявали, нека бъдем по-ларж. 5,8 млрд. са жълти стотинки, колко му е да ги прежалим.

БОРИСОВ КАТО ГЕРОЙ НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ В БРЮКСЕЛ

След като се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и представителите на ЕНП, премиерът Бойко Борисов разговаря само с български журналисти в Брюксел. И за пореден път лидерът на ГЕРБ показа неподражаем стил и то по няколко теми.

Коментар на Actualno.com: Някои моменти в живота са запазени само и изключително за гледане и не подлежат на друго обяснение, освен строго медицинско.

Петък, 23 март

ДЕЛО ЗА ИЗМАМА ПРОДЪЛЖИ 17 ГОДИНИ, ПРЕКРАТИХА ГО ПО ДАВНОСТ

Дело за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, което е продължило 17 години, 7 месеца и 11 дни и е било прекратено поради изтичане на абсолютната давност.

Коментар на Actualno.com: Делата в българския съд скоро ще започнат да надживяват хората, които ги водят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com