Сезонни фермерски продукти ще зарадват клиентите на Lidl

3596
Сезонни фермерски продукти ще зарадват клиентите на Lidl
Снимка: Фермерски пазар

Разнообразни  вкусове и сезонни фермерски продукти ще предложи на клиентите поредният фермерски пазар, организиран по инициатива на Лидл България. Той ще продължи в периода 16-18 април, от 10.00 до 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул. „Т. Каблешков“ 28 в София. 

Събитието е второ за сезона и е част от мерките на Лидл България в подкрепа на малките регионални производители, които веригата стартира през 2020 г.

Главният технолог в „Катарино Фууд“, инж. Цветан Илиев сподели: „Много сме доволни от инициативата на Lidl. В началото на април се включихме в първия пазар за тази година. Дойдоха да ни търсят и клиенти от миналата година. Удовлетворяващо е да видиш как хората те разпознават и те чакат на щанда. Бяхме приготвили количество кашкавал, каквото и миналата година, но го разпродадохме още на втория ден.“

„Радваме се, че Lidl дава възможност на повече хора да имат достъп до фермерски храни и в същото време фермерите да могат да излагат продукцията си и да показват какво са произвели. Инициативата е похвална и разчитаме да се провежда все по-често“, коментира Венцислав Узунов, собственик на ферма „Шопар, Бик и Щука“, които традиционно се включват с продуктите си от линията „Вино и мезе“.

Тази седмица близо 20 ферми ще предлагат разнообразие от родни продукти. Сред тях са добре познатите на потребителите млечни и месни деликатеси на „Катарино“, изкушения от „Вино и мезе“, сирене и кашкавал от ферма „Каменяк“, както и всичко необходимо за свежа пролетна салата от „Био градина Туинс“, като спанак, зелен лук, пресен чесън, репички, копър, магданоз. Няма да липсват и месни и зеленчукови консерви на еко ферма „Черга“, месни консерви и колбаси на ферма Woodfoods, както и био сокове и ябълки от Каварна, пресен хляб и мед, дори био боб, орехи, бадеми, лешници.

Впечатление прави и фермата Microgreens Bulgaria от Нови Искър, която ще предложи микс от над 10 вида микро растения, както и салатен букет от 7 вида маруля и цветни репички.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта и технически организатор е „farmhopping.com“ – онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com