X
 
 

Шефът на БНР получава над 8200 лева - повече от премиера

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли заплащането му е било малко по-скромно - 7800 лева, съобщава 24 часа. Оказва се, че генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли тази година, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните бяха предоставени на медията неофициално от източници от парламента. По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава колкото председател на комисия. С днешна дата тя е близо 5000 лв. Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Скандал в СЕМ: Светослав Костов отрече да има цензура в БНР и отбягна куп важни въпроси

Генералния директор на БНР Светослав Костов е категоричен, че няма цензура в националното радио, безпрецедентното спиране на програма "...

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, той има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка си я пише той самият като генерален директор. Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите касае и ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва на заплата от 10 261 лв. Шефът на радиото така и не успя да обясни пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на “Хоризонт” в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, каза той вчера. На изслушването му пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

“На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция “Техника” проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на “Хоризонт”, но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР”, обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. “И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем”, уточни Костов. “Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата”, каза шефът на КРС Иван Димитров.

“Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите”, допълни Константин Тилев, член на КРС. “Как така се случи, че един вътрешен за радиото човек на 70-ия ден от своето управление предизвика протест не за какво да е, не за заплати, а за защита свободата на словото", попита председателката на СЕМ София Владимирова. “Значи остава загадка кой взе решението за безпрецедентното спиране на програма “Хоризонт”, каза тя.

СЕМ ще представи своето становище за спирането на “Хоризонт” най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от три дни. Заместник-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати. От вчера сутринта “Хоризонт” има и нов временно изпълняваш длъжността програмен директор - дългогодишният кореспондент на БНР в Скопие Мартин Минков.

Вдигат заплатите в БНР с 25% през следващата година

На последното си заседание, в края на миналата седмица, Управителният съвет на Българското национално радио (БНР) прие проекта за бюдже...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  8 хилки за боко са стинки за закуска! Само от амфетки що милиони смъча, да не говорим за каналите.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Преди години говорих с един бивш колега от Техническия Университет (преди беше ВМЕИ). Електронен инженер, на работа в БНР. Казваше, че заплатата не му стига за ядене. Колко е редно да взима директорът на такова предприятие?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Живеем в татално сбъркана държава!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Ами в Холандия заплатата на менижър трето ниво е окло 5000 евро...минималната в страната е 1800 евро,а в бг е 265....така че някой в бг взима холандски заплати
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Ама разбира се! Какво да си говорим? Нали наскоро май Нова Телевизия направиха репортаж със журналисти под прикритие с един доктор кардиолог, който поставя стентове на абсолютно здрави хора. И тази работа я върши на конвейер, хората (нищо неподозираши) минават през него като както зъболекар слага пломби, даже по-бързо!!! Не помня колко хилядарки месечно но май надминаваше холандските заплати. Къ виж още ›› м 50 - 60 хиляди май на месец, има го в сайта на телевизията сигурно.
  : 0 !
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....