X
 
 

Шефът на БНТ напуска поста си, осъдиха го окончателно*

7485 4
Шефът на БНТ напуска поста си, осъдиха го окончателно*
Снимка: БГНЕС
Софийски градски съд (СГС) потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров признат за виновен в това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха от СГС.

С решение от днес – 22 април, Х-ти въззивен състав на СГС потвърди и наложеното наказание от 1 година и 3 месеца "лишава свобода" с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тази присъда означава, че Константин Каменаров повече не може да е генерален директор на БНТ, тъй като по закон членове на управата на БНТ не могат да са лица, осъдени с "лишаване от свобода" за умишлени престъпления от общ характер.

В началото на годината съдът назначи нова поредица от разпити и експертизи по делото срещу Каменаров.

* Actualno.com потърси експертно мнение какво ще се случи оттук нататък с ръководството на БНТ. Получихме отговор, че процедурата не е особено изчистена като практика, но би трябвало СЕМ да назначи временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ. Назначаването на временно изпълняващия длъжността директор трябва да стане в тримесечен срок и в същия срок да бъде определен и конкурс за избор на нов, постоянен генерален директор. Вариант вторият в последния конкурс за директор на БНТ - в случая Валерий Тодоров - да поеме ръководството няма по процедура.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Е, човека няма връзките и възможностите на Местан и бива осъден. Да е мислил навреме, на кой ще целува зад??ка.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  В никакъв случай не бива никой да шофира след употреба на алкохол.Утре вие,вашите деца може да стане жертва на такива шофьори.Имате ли деца? Не защитавам Местан, но той не е употребил алкохол. Трябва да си понесе наказанието, след като е отнел предимството и убил бебенцето.
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  А тези които го предложиха и назначиха ще понесат ли някаква отговорност или пак ще се скрият. КОЙ предложи Каменаров? КОЙ предложи Кошлуков?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Приятелят му по чашка кошлуков го предложи,така че следния директор ще му тегли й на него шута .не че ако на кошлуков му направят алкохол проба и за наркотици трудно ще е ок
  : 3 !