Щастлива развръзка след Фейсбук публикация

7808
Щастлива развръзка след Фейсбук публикация
Снимка: Мартин Влайков / Фейсбук профил

"Зов за помощ, жена в окаяно състояние буквално умира в центъра на София, на ъгъла на ул. "Съборна" и ул. "Цар Калоян". Всички държавни институции са абдикирали. Столична община, община Средец, както и 112 отказаха помощ". Това написа Мартин Влайков във Фейсбук профила си като публикува 2 снимки, показващи случващото се.

По думите му жената е 45-годишна, обездвижена и най-вероятно е със счупен крак. За нея се грижи глух просяк. "Невероятен човек, има нужда от обувки 41-42 номер", допълва Мартин в описанието.

"Вчера, докато й почистваше я изтърва и й разцепиха главата. На улицата са от 2 седмици, жената не е мърдала никъде и откровено няма много време. Не може да бъде оставена да умре на улицата, моля споделяйте" завършва апела си Мартин и моли за подкрепа от медии и представители на изпълнителната власт.

Докога ще се правите, че ги няма?

Обикновено пиша коментари по актуални теми от политическия и обществения живот в България. Този път обаче, смятам да ви разкажа две реа...

Нелепата и тъжна случка бързо набира популярност в социалните мрежи. За по-малко от 4 часа публикацията е споделена над 1 400 пъти и има повече от 120 коментара.

Резултатите не закъсняват и не след дълго Мартин публикува и щастливата развръзка:

"Голяма сила сте, благодаря на всички които взеха отношение към поста! На терен дойдоха представители на Омбудсмана и община Средец, които са се самосезирали. Представителката на Омбудсмана ме увери, че е разговаряла с шефката на Агенция за социално подпомагане и тя е обещала да ги подслонят и да вземат отношение. Малко по-късно пристигна полиция и линейка, след което хората бяха спасени. Благодаря на всички, които взеха отношение към поста и на тези които дойдоха на място - ИМА СВЕТЛИНА!"

Всеки пети просяк в Швеция е българин

По данни на шведските власти около 5000 са просяците там, от които около 1000 са от България. Надали може да се каже точно число, но т...

"Самосезирахме се, след сигнал в социалните мрежи, за жена в безпомощно състояние, за която се грижи бездомният Петър. На сигнала се отзоваха и представители на Омбудсмана и Дирекция "Социално подпомагане", Общинска полиция и I РПУ. Жената ще бъде откарана с линейка първо в Пирогов и ако няма фрактури, във Втора градска болница за лечение. Петър ще бъде закаран в Кризисния център от Общинска полиция. Благодарим на всички участвали в спасителната акция", написаха в официалния си Фейсбук профил от Район Средец, Столична община.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com