Ще изграждат шумоизолиращи стени на автомагистрала „Струма"

2442
Ще изграждат шумоизолиращи стени на автомагистрала „Струма"
Снимка: БГНЕС

През юни 2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на акустични и конструктивни проекти за изграждане на шумозащитни съоръжения за жилищни територии с наднормено ниво на шум в близост до участъци от републиканската пътна мрежа с трафик над 3 млн. МПС годишно.

Обществената поръчка включва проектиране на шумоизолиращи съоръжения и на автомагистрала „Струма“ при кв. „Църква“ на гр. Перник в участъците от км 19+561 до км 19+931 и от км 20+285 до км 22+144.

Това каза в отговор на депутатски въпрос министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Срокът за получаване на офертите е до 10.08.2020 г. Прогнозната стойност за проектиране на съоръженията по автомагистрала „Струма“ е 44 300 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни.

Предприетите действия са в резултат от изготвената през 2018 г. „Стратегическа карта за шум на пътни участъци в Република България с трафик над 3 млн. МПС годишно“. Според нея обект на шумово въздействие от транспортния поток по автомагистрала „Струма“ в участък 1 между км 19+561 и 19+931 и участък 2 от км 20+285 до км 22+144, е жилищна територия на кв. „Църква“ в гр. Перник, която е разположена едностранно спрямо пътното трасе. Посочените участъци са с приблизителен километраж, който ще бъде уточнен въз основа на проектна документация.

За 5 месеца се ограничава движението в участък от АМ „Струма“

От днес (29.06.20 г.) до 30.10.20 г. се ограничава движението в участък от АМ „Струма“ при Мало Бучин, посока София от 10-т...

Видът, височината, дължината, местоположението и други конкретни параметри на шумозащитните стени ще бъдат определени съобразно проектната разработка.

Министър Аврамова отговори и на депутатски въпрос за доизграждане на път III-8611 „Белица – Загражден“. Министърът посочи, че ремонтът на участъка от км 18+050 до км 19+600 бе завършен през ноември 2019 г. Има сключен договор с изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на другия участък – от км 10+430 до км 18+000. Общата цена за изпълнение на поръчката е 3 406 500 лв. без ДДС.

На 27 февруари 2020 г. изпълнителят предостави последния вариант на техническия проект за разглеждане от Техническия съвет на Областно пътното управление – Пловдив. Разработката, която е внесена отговаря на нормативните изисквания и е съгласувана от заинтересованите страни.

Подписан е и договор за строителен надзор. Предстои уточняване на някои технически и финансови въпроси, след решаването на които проектът ще бъде внесен за процедиране за издаване на разрешение за строеж. Предвижда се строително-монтажните работи да стартират в рамките на настоящия строителен сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com