Силен южен вятър ще носи облаци и малко дъжд

4523
Силен южен вятър ще носи облаци и малко дъжд

През днешния ден над страната ще има облаци, като пухкавият фронт ще остане променлив. Облачността ще е променлива, предимно средна и висока. Жълт код е обявен за 5 април в Югозападна и Източна България заради силен вятър - до 70-80 километра в час, съобщиха от НИМХ, предаде БГНЕС.

Кодът е в сила за 16 области – София-град, Благоевградска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Силистренска, Търговищка и Разградска. В тези области ще духа умерен до силен южен вятър с пориви до 15-20 м/сек. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ.

В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в София - 4 градуса. В следобедните часове на места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен, в източните райони и на места северно от планините и силен. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 15 и 20 градуса.

От днес валежите спират, максимални температури до 18°

Днес преди обяд все още на места, главно в северните и източните райони ще има слаби превалявания, но и там валежите ще спират. Максима...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com