Симеонов инициира проверки и на превозни средства в Слънчев бряг

2509
Симеонов инициира проверки и на превозни средства в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

През изминалите почивни дни, КАТ-Бургас са извършили първите масирани проверки на територията на курорта Слънчев бряг от дълги години насам, съобщават от кабинета на Валери Симеонов.

По инициатива на вицепремиера на съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР се взе решение да се засили присъствието на контролните органи в курорта, като се изпратят допълнително пет екипа по линия на КАТ, се припомня в съобщението.

Симеонов: Не трябва да се допуска доминация на нито един етнос в България

И аз, в своето обръщение при откриването на фестивала „Живият огън на традициите“ СИМВОЛ И РИТУАЛ, подчертах, че България е...

През последните 48 часа проверките на територията на курорта са установили стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

Незаконните дейности смущават реда и спокойствието на почиващите, принуждавайки туристите да вървят по асфалтираните алеи с риск за пътни инциденти.

Тротоарите в Слънчев бряг са почти изцяло блокирани от стелажи и сергии, в огромната си част незаконни. Крайният резултат е общо загрозяване на крайбрежната ивица и хаос в туристопотока, което от своя страна влошава възможностите на България да привлича по-платежоспособни туристи, посочват от кабинета на Симеонов.

Вицепремиерът Валери Симеонов е разпоредил и проверка на фирми, поради съмнения за свързани лица и обща собственост. Проверките ще продължат с още по-висока интензивност през тази седмица, тъй като започват да работят и координационните центрове за проверки във Варна и Бургас, пише в съобщението.

Валери Симеонов: Не само заведенията са виновни, липсата на контрол е основният проблем

Не само заведенията са виновни, липсата на контрол е основният проблем там. Смятам че Слънчев бряг е национален курорт и след 00:00 час...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас