Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл

30634
Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл
Снимка: БГНЕС

"За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си истински нагъл?”. Нали разбирате - наглост срещаме всеки ден, но аз говоря за “най”, aма наистина да си “най-нагъл”. И миналата седмица намерих отговора". Това пише в своя Facebook профил Слави Трифонов по повод командировката на държавни служители от Министерството на труда и социалната политика на международна конференция в Ню Йорк.

"На фона на протеста на майките на децата с увреждания, палатковите лагери из цялата страна и невъзможността на държавата да се справи с този проблем, вижте какво са направили заместник-министърът на социалното министерство Росица Димитрова и държавният експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова. Двете, отговорни за хората с увреждания дами, са отишли, забележете - от 12 до 14 юни, на международна конференция в Ню Йорк, за да представят, пак забележете - "постиженията на България“ по правата на хората с увреждания.

Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания

Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските деца с увреждания в зала O2 Арена в Лондон на 9 юни. Това стана ясно на на...

Избягали са чак в Ню Йорк, та поне 3 дни да им се махнат от главите майките с децата. Всъщност, въпреки, че конференцията е тридневна, те са си писали дневни за 6 дни. И не само това – зам.-министърът Росица Димитрова е пътувала изключително комфортно в бизнес класа. Билетът ѝ е струвал 8306 лева, защото е закупен в последния момент, нищо, че за конференцията е имало покана още от март, както призна самата Димитрова тази сутрин по bTV", отбелязва телевизионният водещ.

„Важното е, че сме участвали“, отговори уверено за скъпия билет зам.-министърът. Тя каза още, че за нея е било удоволствие, чест и гордост да участва в конференцията. За честта и гордостта не знам, но удоволствието по официални данни струва общо 16 150 лева държавни пари. И то, удоволствието, е ознаменувано с доволно селфи от конферентната зала. Селфи, което двете дами са си качили във Facebook", пише Слави.

"Между другото, темата на конференцията е била: „Никой да не бъде изоставен чрез пълното прилагане на Конвенцията по правата на хората с увреждания“. Това още повече допълва абсурдната картина – „никой да не бъде изоставен“, а майките спят в палатки пред Парламента...

Този случай е блестящ пример за това що е да си най-нагъл. И същевременно е твърде показателен за огромната пропаст, която зее между представителите на властта и обикновените хора, на които първите трябва да служат – едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред Парламента", завършва публикацията си Слави Трифонов.

Слави осъди "Господари на ефира" и дарява парите от делото

Слави Трифонов осъди предаването "Господари на ефира". За това съобщи шоуменът в своя Facebook профил. "Днес Върховният касационен съд...

По-рано в ефира на сутрешния блок на bTV зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова коментира: „Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”.

Думите ѝ са по повод на информацията, че докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка.

„Участието на българска делегация, която имах възможността да ръководя, и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, дадоха възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията”, добави Димитрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com