Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл

30716
Слави Трифонов: Намерих отговора на въпроса какво е да си истински нагъл
Снимка: БГНЕС

"За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал въпроса: “Kакво е да си истински нагъл?”. Нали разбирате - наглост срещаме всеки ден, но аз говоря за “най”, aма наистина да си “най-нагъл”. И миналата седмица намерих отговора". Това пише в своя Facebook профил Слави Трифонов по повод командировката на държавни служители от Министерството на труда и социалната политика на международна конференция в Ню Йорк.

"На фона на протеста на майките на децата с увреждания, палатковите лагери из цялата страна и невъзможността на държавата да се справи с този проблем, вижте какво са направили заместник-министърът на социалното министерство Росица Димитрова и държавният експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова. Двете, отговорни за хората с увреждания дами, са отишли, забележете - от 12 до 14 юни, на международна конференция в Ню Йорк, за да представят, пак забележете - "постиженията на България“ по правата на хората с увреждания.

Слави Трифонов дарява печалбата от концерта си в Лондон на децата с увреждания

Слави Трифонов и екипът му ще изнесат концерт за българските деца с увреждания в зала O2 Арена в Лондон на 9 юни. Това стана ясно на на...

Избягали са чак в Ню Йорк, та поне 3 дни да им се махнат от главите майките с децата. Всъщност, въпреки, че конференцията е тридневна, те са си писали дневни за 6 дни. И не само това – зам.-министърът Росица Димитрова е пътувала изключително комфортно в бизнес класа. Билетът ѝ е струвал 8306 лева, защото е закупен в последния момент, нищо, че за конференцията е имало покана още от март, както призна самата Димитрова тази сутрин по bTV", отбелязва телевизионният водещ.

„Важното е, че сме участвали“, отговори уверено за скъпия билет зам.-министърът. Тя каза още, че за нея е било удоволствие, чест и гордост да участва в конференцията. За честта и гордостта не знам, но удоволствието по официални данни струва общо 16 150 лева държавни пари. И то, удоволствието, е ознаменувано с доволно селфи от конферентната зала. Селфи, което двете дами са си качили във Facebook", пише Слави.

"Между другото, темата на конференцията е била: „Никой да не бъде изоставен чрез пълното прилагане на Конвенцията по правата на хората с увреждания“. Това още повече допълва абсурдната картина – „никой да не бъде изоставен“, а майките спят в палатки пред Парламента...

Този случай е блестящ пример за това що е да си най-нагъл. И същевременно е твърде показателен за огромната пропаст, която зее между представителите на властта и обикновените хора, на които първите трябва да служат – едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред Парламента", завършва публикацията си Слави Трифонов.

Слави осъди "Господари на ефира" и дарява парите от делото

Слави Трифонов осъди предаването "Господари на ефира". За това съобщи шоуменът в своя Facebook профил. "Днес Върховният касационен съд...

По-рано в ефира на сутрешния блок на bTV зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова коментира: „Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България”.

Думите ѝ са по повод на информацията, че докато у нас майки на деца с увреждания протестират, нейното ведомство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка.

„Участието на българска делегация, която имах възможността да ръководя, и изказването в общите дебати и в двете панелни събития, организирани от българското председателство, дадоха възможност да се чуе какъв е напредъкът на България по изпълнение на Конвенцията”, добави Димитрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com