След скандали и без много свършена работа - Манолова се заема със сигналите на Босия

3054
След скандали и без много свършена работа - Манолова се заема със сигналите на Босия
Снимка: БГНЕС

Със скандали и без особено много свършена работа по същество премина последното заседание на временната комисия в парламента, която се занимава със сигналите на Николай Колев - Босия за корупция в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (ИААА).

Самият Колев, който вече 62 дни е в гладна стачка, присъства на заседанието и обяви, че според него новите "бели стаи" за шофьорски изпити са пробити и отново обвини автомобилната администрация в корупция. Припомняме, че Босия иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание.

Босия: Състоянието ми се влошава

Състоянието ми се влошава. Това призна в интервю за "Хоризонт" Николай Колев-Босия, който в средата на юни обяви гладна стачка против ф...

На днешното заседание той обвини шефа на ИААА Дамян Войновски в лъжа. Босия поиска Войновски да не получава думата и заплаши, че ще напусне заседанието.

Войновски на свой ред обяви, че ще съди Николай Колев. По думите му при всякакви съмнения за закононарушения в агенцията е била уведомявана полицията, а задържаните служители на ИААА могат само да бъдат наказани дисциплинарно от ръководствотои то след съдебно решение, потвърждаващо тяхната вина. Войновски подчерта, че "белите стаи" не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях.

След това изказване Босия напусна заседанието и не се върна в залата.

Омбудсманът Мая Манолова обяви от своя страна, че ще поиска междуведомствена комисия да разследва автомобилната администрация, защото сегашната структура няма нужните правомощия, а освен това действа твърде бавно.

Босия: Правителствена болница излъга! Никак не съм в "задоволително" състояние

Николай Колев - Босия е точно на 50-тия ден от гладната си стачка. Общественикът, който иска оставка на министърът на транспорта Ивайло...

По думите ѝ Босия е отправил конкретни искания към нея за документални проверки. "Поиска моята подкрепа като омбудсман и поради тази причина съм тук, за да го подкрепя", заяви Манолова.

"Изпитвам огромна тревога за неговото здравословно състояние - той е в гладен протест 62 дни", посочи Манолова и изтъкна, че статистиката от началото на стачката за войната по пътищата сочи, че всеки ден губим по двама души.

Тя изтъкна, че е повече от притеснително, че от започнатите различни наказателни производства в Автомобилна администрация до момента няма нито един осъден, а част от лицата продължават да са на работа.

Манолова повтори, че като медиатор между институциите ще предложи в спешен порядък на министър-председателя създаването на междуведомствена комисия, в която заедно с представители на гражданското общество да бъде направена проверка в Автомобилна администрация.

Бившия служебен премиер Ренета Инджова заяви по време на заседанието: "Не мога да изразя преклонението си пред Николай Колев, поведението на комисията днес представляваше гавра с гражданските му права и със здравословното му състояние".

Босия написа последния си текст: "Наоколо има само тълпи и кукловоди"

Николай Колев-Босия, който вече направи 40 дни гладна стачка, написа текст в блога си, който обяви за негов последен. Общественикът так...

"Аз бих казала - комисията не изпълнява възложените ѝ задачи и трябва да потърси помощ. Помощта, която трябва да потърсите, е от политическите сили, които представляват членовете на тази комисия. Това правителство, което прави всичко за хората. За пътищата - да, но за умиращите по пътищата - не", каза Инджова.

Тя настоя за уведомление на европейските институции за опасността, която българските институции представляват с издаването на фалшиви книжки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com