Снегът усложни пътната обстановка

9270
Снегът усложни пътната обстановка
Снимка: БГНЕС

Усложнена е пътната обстановка в страната. Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в района на проход „Предел“, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/, Враца и Леденика /обл. Враца/, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „Троянски“ проход /обл. Ловеч/, Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „Шипка“.

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

30 см сняг - в с. Добростан. Ето къде се чисти в момента в Асеновградско

Повече от 30 сантиметра е снежната покривка в асеновградското село Добростан, а 20 сантиметра е натрупаният сняг в Орешец към настоящия...

За снегопочистване временно е ограничено движението на МПС над 12 т по посока: АМ „Струма“ от п.в "Бобошево" в посока София; АМ „Люлин“ в посока изход София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „Мало Бучино“; път I-6 Кюстендил- ГКПП „Гюешево“ ; път I-8 ГКПП "Калотина" – Сливница, съобщиха от МВР.

Поради катастрофирал товарен камион, временно е ограничено движението в изпреварващата лента при км 221 на АМ "Тракия" и то се осъществява в активната лента.

Временно се ограничава движението по път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 поради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.

Над 200 снегорина работят на територията на столицата, съобщава БГНЕС.

Идва сняг и студ

От днес вечерта зимата започва в повечето райони на Северна и Източна България, където е обявен жълт код за снеговалежи и виелици. В те...

Големите столични булеварди са проходими, видя екип на БГНЕС. Въпреки мобилизираната техника, в района около Народното събрание, Ректората и Националния стадион „Васил Левски“ се виждат недобре почистени участъци. За цялото каре екипът ни видя едва три снегорина един след друг, които почистваха бул. „Васил Левски, спортното министерство и районът пред стадиона. Обичайният за столицата трафик е допълнително затруднен.

Тежките метеорологични условия затвориха планирания седмичен фермерски пазар.

Летище София работи в зимни условия. 6 полета са пренасочени на резервни летища. Всички останали полети се изпълняват от и до летище София. Пистата се почиства периодично, възможни са известни отклонения в полетното разписание, предупреждават от пресцентъра на аерогарата.

Обявен е жълт код в Западна и Северозападна България за снеговалежи и поледици. За няколко области в Южна България също е обявен жълт код заради обилни валежи от дъжд и сняг. Температурите постепенно се понижават и до края на деня ще бъдат около минус 1-минус 2 градуса. Валежите се очаква да продължат и утре, като те ще бъдат по-интензивни в Северна България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com