Собствениците на заведения: Държавата да плати 80% от заплатите на служителите ни

4306
Собствениците на заведения: Държавата да плати 80% от заплатите на служителите ни
Снимка: БГНЕС

Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да бъде преведена директно на тях. Няма нужда да минава през фирмите. Това обяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, предаде БГНЕС.

В един от известните столични клубове днес представители на бранша се събраха, за да обсъдят какво да е бъдещето на служителите в нощните заведения, след като те бяха затворени със заповед на Столичната община заради разпространението на коронавируса.

Алибегов: До 7 дни 120 000 заети в нощните заведения остават без работа (СНИМКИ)

Ако останат затворени само нощните заведения, защото и това не е ясно, най-вероятно ще се стигне до затварянето на всички заведения, 12...

Алибегов заяви, че са солидарни с цялата обстановка в страната.

"Няма да имаме икономически искания на този етап", подчерта той.

"Говорим за 80% върху трудовото възнаграждение, което са получавали съответните персонали и персоналите на обслужващите фирми в заведенията, това са охрани, диджеи, музиканти, които към момента на затварянето остават без работа. Ако човекът е получавал по трудов договор 1000 лв., 80% от тях искаме държавата да преведе в личната сметка на служителите", обясни председателят на Сдружение на заведенията в България Емил Коларов.

Алибегов добави, че утре ще внесат искането си в Министерството на труда и социалната политика и добави, че на 5-ти ноември ще се съберат отново, като дотогава се надяват да знаят кога ще бъдат отворени и ако не бъдат отворени на 8 ноември, ще предявят своите икономически искания като бизнес.

Ричард Алибегов за заведенията и дискотеките: Няма да издържим пълно затваряне

Когато ще оставяме 150 000 - 160 000 души без работа, трябва да сме абсолютно сигурни какъв ще е здравният аспект. В Европа за три седм...

"Няма как единственият бизнес в страната, който да е затворен, да бъде нашият. На този етап приемаме, че тези 14 дни са важни за лекарите и държавата, приемаме го това. Нека бъдат обезщетени служителите и никой друг, но след 8-ми ще представим други искания", заяви той и изрази съмнение, че тогава ще бъдат отворени нощните заведения и добави, че няма да бъде изненадан, ако дотогава бъдат затворени и останалите заведения.

Алибегов каза още, че е абсурдно заведенията да се отварят в определени дни и настоява да бъде посочена датата, в която ще бъдат отворени за постоянно.

"Миналият път персоналът освободи апартаментите си, върнаха се в градовете, от където са. Сега ги накарахме отново да дойдат тук с обещанието, че това повече никога няма да се случи. Ние бяхме организацията, която с намаляването на ДДС на 1 юли поискахме увеличаване на минималната работна заплата в нашия бранш на 800 лв. - именно, за да ги предпазим", коментира той и добави, че служителите нямат избор, тъй като повече от тях са си взели обезщетения, отпуски и нямат източник на доходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com