Софийското метро ще получи 400 млн. евро от ЕС до 2020 г.

18366
Софийското метро ще получи 400 млн. евро от ЕС до 2020 г.

Проектът за разширение на софийското метро ще може да разчита на 400 млн. евро през програмния период 2014 г. – 2020 г. Новата Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" е одобрена на национално ниво, става ясно от изказване на ресорния министър Ивайло Московски, цитирано от пресцентъра на неговото ведомство, съобщава bTV.

Към момента се строят два участъка от Първия метродиаметър. Трасето от бул. "Цариградско шосе" до летище София е изпълнено на 82 на сто, а линията от Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4 - на около 70 на сто.

През май 2015 г. София ще има 7,7 км ново метро

Строителството на метрото върви по план. През май месец следващата година София ще има още 7,7 км ново метро със седем метростанции, вр...

По думите на Московски Министерският съвет е одобрил нейния проект на новата оперативна програма и предстои изпращането й към Европейската комисия.

Предвижда се по около 673 млн. евро да бъдат отделени за пътни и жп проекти. Допълнителни 25 млн. евро са резервирани за интермодални терминали.

Ще бъде създадена отделна приоритетна ос с бюджет от над 77 млн. евро, по която да се финансира разработването на системи за управление на трафика, подобряване на безопасността и сигурността в различните видове транспорт.

Пред Комитета за наблюдение на предната оперативна програма (2007 г. – 2013 г.) Московски е посочил, че до края на 2015 г. трябва да се усвоят още 33 на сто от нейния бюджет.

Съдът размрази обществената поръчка за третия лъч на метрото

Обществената поръчка за избор на изпълнители на централния участък от 3-ия лъч на метрото е размразена. Тя беше атакувана във Върхо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com