Специални полети ще връщат у нас български граждани от Испания и ОАЕ

3447
Специални полети ще връщат у нас български граждани от Испания и ОАЕ
Снимка: БГНЕС

В ход е организация на специални полети, с които български граждани от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината. Това следва от указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщиха от пресцентъра на МВнР.

МВнР в партньорство с авиокомпания „България Ер" организира полета по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия.

За българите, работещи в чужбина: Върнете си данъците

Строгите мерки, предприети за ограничаване на коронавируса, поставят на изпитание психическото и финансовото състояние на всеки един от...

Гражданите трябва да заплатят сумата от 300 евро, която покрива разходите по полета. Всички заявили желание да пътуват граждани са получили информация за начините за плащане, а впоследствие ще бъдат уведомени и за датата и часовете на излитане на самолета.

Организацията на полета се координира от посланика ни в Кралство Испания Иван Кондов. Към момента има заявки, надвишаващи капацитета на самолета, но само 51 граждани от заявилите са извършили плащане на дължимата сума. След заплащане на всички места в самолета авиокомпанията има готовност веднага да изпълни полета.

По информация на мисията ни в Мадрид около 30 наши сънародници, пребиваващи на остров Тенерифе, също са заявили желанието си да се завърнат в България. Тъй като тяхното прибиране с директен полет за София би струвало по около 1000 евро на човек и те отхвърлиха тази възможност, те са били посъветвани от нашите консулски служители да се придвижат към Мадрид или Барселона с редовни полети от Тенерифе, които все още се осъществяват по разписание, за да се включат в организирания чартър. До момента обаче те продължават да настояват да им се организира директен полет на по-ниска цена, което обаче е невъзможно.

В ход е организация и на полет на „България Ер" до Обединените арабски емирства, където са изявили желание да се завърнат със самолет 50 граждани на България и 30 граждани на Република Северна Македония. Авиокомпанията има готовност в зависимост от заявките да изпрати самолет със 108, 140 или 180 места.

Борисов: Все повече българи се завръщат в родината

„През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012-2018 г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com