X
 
 

Спипаха фирма да точи незаконно подпочвени води

8515 6
Спипаха фирма да точи незаконно подпочвени води
Снимка: Getty Images/Guliver
Икономически полицаи и служители на Басейнова дирекция пък са извършили проверка и на територията на голямо хранително предприятие в Пловдив. Акцията била по сигнал за нерегламентирано източване на подпочвени води, съобщава "Дарик". При инспекцията се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина. Фирмата нямала разрешително за тази дейност, както и водомер, който да отчита какво количество вода е добита. Имало само водомер за канализационните води. Взети са проби от водата за изследване, както и от готовата продукция във фирмата. За случая са уведомени РЗИ - Пловдив и Районната прокуратура, като е образувано и досъдебно производство.

Пловдивско месопреработвателно предприятие също е обект на проверка по сигнал. Информацията е от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Служители на Икономическа полиция и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив са влезли в един от най-големите месокомбинати. Съставен е констативен протокол, взети са и проби от суровините и готовата продукция, които са  изпратени за изследване.

Удрят ни в кантара за месо преди Коледа

Служителите на Главна дирекция „Метрологичен надзор“ (ГД МН) и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН)...

Actualno.com

Етикети:

 • Бат Петьо Турука 4 Бат Петьо Турука преди 1 месец Профил на трол?
  ХУНТАТА ГЕРБ въвежда цени : за 1 кубик мръсен въздух дишан през дена и през ноща, за чист въздух тарифата е завишена, за миене на ръце в река се плаща, за поливане с дъждовна вода си има ценоразпис ... Който не вЕрва да пита или СИК Мафиота или оня апартаментен далавераджия с глава като Шиник, играещ го финансов министър - по далаверите !
 • Борисов и Горанов, 3 Борисов и Горанов, преди 1 месец Профил на трол?
  Абе другари, нужно ли е някакво партийно-правителствено регламентиращо позволение за ПЪРДЕНЕ на улицата и на обществени места?! И къде се плаща и колко е ТОЛ-таксата за това?!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Е как въздухът е национално богатство. За поемането му е необходимо специално разрешение. То ако вземе всеки да поема безразборно, къде ще му излезе края. И после контрол е нужен. Като го в дишаш тоя обществен въздух какво ще го правиш. В устата ти какви са микробите, ами после какво се случва. И о ужас, ама ти говориш за тоя дето не си го в дишал, ами си е твой отпаден. И го пускаш в общия без пр виж още ›› ечистване. Това вече е недопустимо. Ако всеки така замърсява... Глоба или пречиствай. Или заминавай в гората, то в тия чисти европейски градове за такива като теб не е предвидено. Марш в гората, иначе евро 6...
  : 0 !
 • Владо Черноземски е радост! 2 Владо Черноземски е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Очаквам и арести от Гешетурата на отделни опозиционни персони, така и на цели опозиционни организации, партии, НПО-та, .... за това, че дишат въздух (замърсен) без регламентиращото разрешение на БКП-ГЕРБ ШАЙКАТА и/или ДС-патриотарстващите им цигански ортаци-СГАН! А тия касапи вместо да се включат към водопровода за питейна вода и да си плащат по 0,10 лв./куб.м (+месечен стимул-рушвет за разрешаващ виж още ›› ия партиец и партията му), си направили сондаж за промишлени подпочвени води със съмнителба чистота!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А хората с геране в държавата?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Има регламент за кладенци, когато не са за промишлена дейност. Мисля, че беше за количества под 10 кубика дневно не се изисква мерене и плащане. Ако се ползва за битови нужди, това може да захранва над 10 домакинства. За сведение, в България това е въведено преди около 10-15 години, но в Европа, Америка и на други места по света си го има много преди това.
  : 1 !