Спират плановите проверки в общините, извършвани от ДНСК

1824
Спират плановите проверки в общините, извършвани от ДНСК
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

В периода на извънредното положение се спират плановите проверки в общините от страна на ДНСК. Actualno.com потърси за коментар инж. Милен Ненчев, началник РДНСК Бургас, за да коментира наложената мярка.

“Нашата работа е изцяло съобразена с начина на работа на ДНСК. Няма как ние да правим нещо по-различно от колегите. Опитваме се, всичко това което е на централно ниво, да го изпълняваме. Доколко го правим ще кажат нашите началници. На всяка администрация това се случва за първи път и няма човек, институция, началник или служител, който да знае как да действа, трудно е. В човешки план обстановката е трудна за всички“.

Арестуваха 21-годишен за неспазване на карантина, брат му го издал

21-годишен мъж от Варненско, който е нарушил задължителната 14-дневна карантина заради коронавируса, която се налага вече на всички, до...

Дирекцията за строителен контрол продължава своята работа и в извънредното положение, което беше въведено с страната. От ДНСК заявяват, че продължават и проверките по сигнали.

„Всички административни услуги, които се изпълняват от Дирекцията за национален строителен контрол, се заявяват и извършват по досегашния ред – на „едно гише“, чрез лицензиран пощенски оператор или електронна поща. Инспекторите от дирекцията продължават да правят проверки по жалби и сигнали както и до сега, спазвайки необходимите мерки за безопасност на служителите и гражданите“

Това се посочва в писмо до медиите. За да се избегне разпространението на заразата с коронавирус жалбите, сигналите и заявленията, които се подават на „едно гише“, се пускат в кутия, поставена на общодостъпно място. Такива кутии са разположени в  сградите на всички РДНСК в страната.

Предприетите от дирекцията мерки са във връзка със Закона за мерките и действията по време на извънредното положение по отношение на сроковете за изпълнение на административни услуги и провеждане на административни производства, както и за превенция на служителите.

Случи се: Руски военен самолет с медицинско оборудване лети към САЩ (ВИДЕО)

Руски военен самолет с медицинско оборудване излетя за Съединените щати, заяви министерството на отбраната в Москва. Машината „Ан...

Разрешенията за строеж се проверяват само в дирекцията. Държавните приемателни комисии също продължават работа и се процедират по законоустановения ред.

На национално ниво от 13-ти до 27 март в ДНСК са получени и е започнала работа по 575 жалби, сигнали от граждани, искания за назначаване на държавни приемателни комисии и издаване на разрешения за ползване.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 април

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com