Стефан Янев в Старосел: Ситуацията е овладяна

7776
Стефан Янев в Старосел: Ситуацията е овладяна
Снимка: БГНЕС

„Държавата трябва да е при хората, независимо къде, независимо дали е по повод на нещо хубаво, или лошо”. Това каза премиерът Стефан Янев, който посети засегнатото от пожарите село Старосел, предаде кореспондентът на БГНЕС. В населеното място е обявено частично бедствено положение, но ситуацията е овладяна, обяви Янев. „Това обаче не означава, че бдителността трябва да прекъсне и едва ли не да тръгнем по почивки. Напротив - наблюдението ще продължи”, обясни още Янев.

Държавата ще направи всичко възможно да помогне на хората, изгубили къщите си от пожара в Старосел, заяви още служебният премиер, цитиран от БНР.

По думите му ситуацията в Старосел е притеснителна и ще се използват всички възможни начини за оказването на помощ.

"Това ще стане по правилата, които съществуват".

Кметът на Хисаря Пенка Ганева обяви и последните данни и за съседното село Кръстевич. "Няма пострадали къщи, единствено е пострадала базата на хижа "Бунтовна".

"Ще направим всичко, което е възможно, за да помогнем. Заради стреса, който преживяват потърпевшите с изгорели домове, пристигат и психолози от Военномедицинска академия", каза премиерът.

Междувременно разследване на причините за пожара в Старосел започна Районната прокуратура в Пловдив. Пламъците погълнаха шест къщи и селскостопанска барака, както и близо 2 хиляди декара обща площ, 300 от които са горски фонд, а останалото частни и общински земи. До момента по делото е извършен оглед на място, разпитват се свидетели и ще бъде назначена пожаро-техническа експертиза.

Прокуратурата разследва причините за пожара в с. Старосел

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 04.08.2021 г. в с. Старосел, обл. Пловдив, по непредпазливо...

По-рано днес Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив съобщи, че тепърва се очаква пробив при пожара в гората над Старосел, температурите започват да се покачват, намокреният вчера терен вече е сух и екипите ни продължават да дежурят на място и при необходимост да потушават евентуални нови огнища

Огледите за установяване на щетите се очаква да започнат до дни, тъй като все още потушаването на огъня не е приключило окончателно, съобщи кметът на Хисаря Пенка Ганева във връзка с обявеното частично бедствено положение.

Продължава оказването и на психологическа подкрепа на хората , останали без къщи. С тях се срещат психолози от Българския червен кръст, каза директорът на областната структура на организацията Таня Георгиева.

Все още няма яснота кога и по какъв начин ще бъде разкрита сметка за набиране на средства за потърпевшите жители на селото, уточни кметът Матея Грудев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com