Стела Николова: Забравихте за скъсаната фекална тръба във Варненското езеро, но нека поговорим за пари

2954
Стела Николова: Забравихте за скъсаната фекална тръба във Варненското езеро, но нека поговорим за пари
Снимка: Албена Маринова

"Добро утро, варненци! Вероятно вече сте забравили за скъсаната фекална тръба, за която зам.кмета Христо Иванов ни успокои, че вече е свързана с пречиствателната станция в Тополи, но тя не беше заровена към онзи момент, някъде през септември и обещанието на зам.кмета бе, че това ще стане до 30.11.

Е, днес сме 1.12.2020 и едно островче от пясък напомня какво се случи там, пише общинският съветник Стела Николова във Фейсбук.

Отново неяснота кога канализационната тръба във Варненското езеро ще е напълно безопасна

Кога точно тръбопроводът във Варненското езеро, заради който се прочухме дори със снимки от Космоса, показващи голямото замърсяване, ще...

"Ще ви припомня само, че управляващите скриха от всички нас за тази скъсана тръба, за която са знаели към 20.08.2019 г., а ние разбрахме през април 2020г.от медиите. Въпреки, че поискахме свикване на извънредна сесия на ОС- Варна, такава не бе свикана и едва през юли се проведе комисия по околна среда, в която на общинските съветници и гражданите бе обяснено, че нищо страшно не се е случило, а морската вода, според РЗИ дори на плаж "Аспарухово " бе с отлични показатели, независимо от излелите се 3 000 000 кубика фекални води.

Въпреки, че през май измряха тонове риба, отговорните институции твърдо заявиха, че рибата не е измряла от фекалните води и размножилите се водорасли, които намалиха нивото на кислорода във водата благодарение на "добрата" хранителна среда, открили в нея.

Но да поговорим и малко за пари. За стартиралият ремонт на 13.05., даден на "Хидрострой", а предоставен от тях на "Хидроремонт" държавата отпусна 1 300 000 лв, а кметът обеща, че ще приключи до 45 дни, въпреки, че срокът, заложен в договора бе 3 месеца. Някъде към средата на лятото стана ясно, че руската дълбачка, която дълбае Варненското езеро за 350 милиона, ще издълбае и траншеята, в която трябва да бъде заровена тръбата и по тази причина ремонта ще се забави, а зам.кмета каза, че до този момент за тръбата са платени 390 000 лв от тези милион и триста.

Към този момент дали тръбата е заровена никой не ни е информирал, но виждайки това островче от пясък до нея се съмнявам.

Къде отиват обществените пари за ремонта на фекалната тръба на Варненското езеро?

Никаква дейност не се извършва по ремонта на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се оказ...

И накрая искам да ви припомня, че прокуратурата още разследва обединените 4 преписки по казуса с фекалната тръба и не е открила кого да обвини за случилото се.

Написах всичко това, за да го припомня на вас и на варненските журналисти, които сами трябва да се сещат да питат за това, вместо да честитят в публикации в сайтовете рождения ден на кмета.

А аз ще опитам да разбера какво се случва със заявление по ЗДОИ до зам.кмета Христо Иванов, макар той още да не е отговорил на предишното от октомври за ремонта на пътя на Кабакум."„

Още подробности кой за какво е отговорен по проекта: "Варненското езеро като COVID-19 – неизвестните са повече от известните"

Дори фекалиите на Варна не спират бизнес интересите на Доган

Чак в края на ноември ще приключи подмяната на печалноизвестната вече канализационна тръба, която минава през Варненското езеро и се ок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com