Студенти премериха знания по счетоводство, финанси и мениджмънт в Business Case Challenge

1112
Студенти премериха знания по счетоводство, финанси и мениджмънт в Business Case Challenge
Снимка: Coca-Cola

Първото издание на финансовото състезание Business Case Challenge, организирано съвместно от Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик, УНСС и Междууниверситетския център за развитие на кариерата, вече има своите победители. Целта на състезанието бе да даде възможност на студенти в сферите на счетоводството, финансите и мениджмънта да работят по реален бизнес казус с ментори - висококвалифицирани експерти, част от екипа на Кока-Кола ХБК. Business Case Challenge е иновативен проект, който се реализира за първа година, и показва ясно колко близка и ефективна може да бъде връзката между висшето образование в България, от една страна, и бизнеса, от друга.

В първото издание на състезанието се включиха три отбора с представители от I, III и IV курс на различни специалности от Университета за национално и световно стопанство. В първата половина на месец май се проведоха практически менторинг сесии в УНСС, на които отборите Парадигма баланс, Хармония и BC Kickers представиха аргументирани презентации и изчисления в отговор на поставените задания. След оспорвана битка с аргументация на смели идеи и представяне на резултатите бяха обявени и победителите, като награждаването се проведе в малка конферентна зала на УНСС. Първото място бе присъдено на отбор BC Kickers в състав: Християн Бачков (УНСС, III курс, Икономика и английски език), Богоявлена Пламенова (УНСС, III курс, Финанси и счетоводство на английски език), Денислава Стойнева (УНСС, III курс, Финанси и счетоводство на английски език ) и Петко Спасов (УНСС, III курс, Бизнес икономика и мениджмънт на английски език). Те печелят едноседмичен Mentor Shadowing курс с екипа на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик в България.

Мъск се пошегува, че ще купи Coca-Cola, за да върне кокаина в нея

Окуражен от успешното закупуване на Twitter на стойност 44 млрд. долара, Илон Мъск се пошегува с нова потенциална цел. Окура...

„Искахме да изпробваме възможностите си с този бизнес казус и да видим какви врати могат да ни се отворят“, споделиха с удовлетворение победителите. Втора и трета награда, предоставени от The Business Institute, спечелиха съответно отборите Хармония (студенти от IV курс, специалности Счетоводство и Финанси в УНСС) и Парадигма Баланс (студенти от I курс, Счетоводство, УНСС). Те споделиха, че с участието си в състезанието са искали да се докоснат до ценна обратна връзка и да тестват взимането на реални адекватни решения в бизнес среда.

Наградите на победителите бяха връчени от проф. Цветана Стоянова, заместник ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, която сподели: „Радвам се, че в кратък период успяхме да съберем шестте отбора, въпреки пандемията и онлайн обучението. Днешното награждаване е поредното доказателство, че нашите студенти са много търсени от всички бизнеси и институции в страната. Това е поредната академия, на която присъствам и за мен е много удовлетворяващо, защото показва, от една страна, че вие притежавате съответните знания и умения, а от друга - че може да ги прилагате и в практически задачи.“

Менторите на Business Case Challenge в състав от Николай Боев, COGS Controller, Джордже Даскалович, Procurement to Pay Team Lead и Стоян Георгиев, Costing and Profitability Team Lead, предоставиха съвети и обратна връзка по решенията на казусите на всеки отбор с цел надграждане на знанията и придобиване на нови умения. „Финансите в днешния ден не са само цифри, те са достоен бизнес партньор във взимането на бизнес решения. Цифрите разказват история“, каза след официалното награждаване на екипите Николай Боев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com