Студентите се справят онлайн, но предпочитат присъствено обучение

2791
Студентите се справят онлайн, но предпочитат присъствено обучение
Снимка: iStock

"Ние още от първата вълна се справихме с дистанционното обучение, но смятаме, че присъствената форма или хибридната форма би дала по-добро качество на обучението ни". Това казва пред БНР Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети за новите мерки, които влизат в сила от днес - онлайн обучение за всички студенти в страната заради разпространението на коронавирус: Новите мерки срещу коронавируса - онлайн обучение, без планови операции, но зависи

"При условие обаче, че 95 на сто от университетите в света са в хибридна форма на обучение, ние също го прилагаме. Не мога да кажа, че има преписване при онлайн формата, по-скоро в някои университети има трудности с дистанционната форма – това са архитектурните специалности и тези по изкуствата, но и медицината.", подчерта той.

Коронавирусът отмени 2 000 операции

Коронавирусът отмени около 2 000 операции и процедури за малко повече от месец. В националната листа за планов прием в лечебните заведе...

"Медицината изисква практични умения, но все пак за нас и теорията е много важна. Важното в този момент е и че има и дистанционна форма, за да може колегите да натрупат и теоретични знания“, коментира и Йозлем Кюлджева, студент по медицина в Медицинския университет в Пловдив по повод за онлайн обучението.

"При първата вълна на пандемията, когато учихме дистанционно, нашето проучване чрез анкети сред студените сочи, че сме се справили доста добре. А недоволни от това винаги ще има. Но за момента трябва да спазваме мерките.", поясни още Кюлджева.

По думите на Парушев студентите от специалностите по изкуствата може би ще загубят от дистанционното обучение и затова се надява мерките да са само до 12 ноември.

Парушев уточни, че се правят и проверки как се спазват противоепидемичните мерки в студентските общежития, на някои места вече има монтирани на входа и термокамери.

Пореден рекорд: 2 760 заразени с коронавирус за ден, над 2 300 души са в болница

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза пореден рекорд като абсолютно число. За 28 октомври откритите случаи са 2 760, със 191 п...

Спроед Кюлджиева студентите по "Медицина" се чувстват подготвени да подпомогнат лечебния процес в Covid отделенията, тя самата е била доброволец при първата вълна. "И сега тече набиране на доброволци. Ние можем да се включваме и в другите отделения, защото и други специалности страдат от липса на кадри."

В това отношение най-подготвени са стажант - лекарите. "Аз също съм готова да вляза, нещата се включват на цикличен принцип – има подготвен списък, ако си бил известно време в Инфекциозно отделение, после си карантиниран за един период, и така колегите се сменят", каза още тя.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com