Температурите се понижават с 10°

844
Температурите се понижават с 10°
Снимка: Thinkstock

Днес (15 юли) още в сутрешните часове над западната половина на страната ще се развива купеста, по-късно и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места там ще има краткотрайни, но временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат. Над източната половина на страната вятърът ще остане от изток-югоизток и там времето ще бъде предимно слънчево и все още горещо. Максималните температури ще са в широк интервал: от 26°-27° в Западна до 36°-37° в Източна България.

Атмосферното налягане е и ще си остане по-ниско от средното за месец юли. Това предаде за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Температурите се покачват до 38°

Днес (14 юли) отново ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на изолира...

Над планините в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите от източната половина ще остане предимно слънчево. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части временно бурен от юг-югозапад. Максималната температура на височина на 1200 метра ще бъде около 18°, а над 2000 метра – около 24°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури 27°-28°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com