"Топлофикация" оставя части от София без топла вода през лятото, иска 4% поскъпване на топлинната енергия

9861
"Топлофикация" оставя части от София без топла вода през лятото, иска 4% поскъпване на топлинната енергия
Снимка: Thinkstock

От 5 юни започва ремонтната програма по топлопреносната мрежа в София. Това каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция „Инвестиционна и ремонтна дейност“ в „Топлофикация София“ ЕАД.

„В Централната градска част има 1000 км тръбопроводи, изградени в годините от 1957 до края на 80-те години. Те периодично се нуждаят от експлоатационна поддръжка“, обясни той. „Стремили се в максимално кратки срокове да бъде изпълняван ремонтът“, посочи инж. Колев. „За някои участъци е необходимо времето да бъде по-дълго“, допълни той.

"Топлофикация София": Сметките са изготвени коректно

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване. Това съобщиха от пре...

„Голяма част от ремонтите ще бъдат през август, когато София е по-празна. За да не се отразява работата ни толкова на живущите и потребителите на ТЕЦ София“, изтъкна Николай Колев.

От 20 до 29 август изцяло ще бъде спряна работата на ТЕЦ „София“. Без топла вода ще останат клиентите от Централната градска част. Това стана ясно на брифинг в „Топлофикация София“ ЕАД.

Ще бъдат засегнати потребителите, които живеят в карето между ул. „История Славянобългарска“, бул. „Данаил Николаев“, ул. „Проф. Милко Бичев“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, както и булевардите „Прага“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“, ул. „Йоаким Кърчовски“, ул. „Дамян Груев“, района на Руски паметник, Зона Б5, Зона Б17, 18 И 19, ул. „Опълченска“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, района на Сточна гара, ж.к. „Банишора“, ж.к. „Света Троица“ и ж.к. „Фондови жилища“.

„Топлофикация“ стартира изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 година. През летните месеци ще се обследва топлопреносната мрежа, ще се извършват рехабилитационни и строително-монтажни дейности. Ще бъде реконструирана топлопреносната мрежа по улиците „Граф Игнатиев“ и „6-ти септември“.

"Предвиждаме подмяна на 20 км топлопроводи за тази година. Въпросът е дали ще можем да реализираме изцяло инвестиционната програма", допълни Колев.

Защо сметките за парно през март са по-високи?

Шокова сметка за парно за месец март или не – този въпрос отново излезе на дневен ред, след като омбудсманът Мая Манолова отново ...

„Нашите средства за подмяната са около 9 млн. лева“, уточни той. „За мрежа с такъв голям обем, с такава голяма дължина, е необходимо времето за ремонтите да не бъде кратко“, обясни инж. Колев, цитиран от Фокус.

Той посочи, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. „Младост“ 3, покрай Трета градска болница, ж.к „Света Троица“, Централна градска част. Ще се довършват и участъци в кв. „Обеля“.

„Сигурно в някои участъци, независимо от желанието ни и екипите, времето за изпълнението на ремонтите да бъде по-дълго“, коментира Николай Колев. „Сигурно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. „Младост“, ще го уточним допълнително“, каза още той. „Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември“, обяви инж. Колев.

Под 4% е предложението за увеличението на цената на топлинната енергия от 1 юли. Това каза Боян Паунов, директор на Дирекция „Експлоатация“ в „Топлофикация София ЕАД“.

„Това е моделът, който сме предложили на КЕВР за утвърждаване на цени от новия регулаторен период“, обясни той.

Започва поетапно спиране на парното в столицата

От днес започва поетапно общо спиране на отоплението в столицата. Съгласно изискванията в Общите условия за продажба на топлинна енерги...

„Единственo регулаторът може да каже каква ще бъде цената“, обяви Боян Паунов.

„Това е предложение за цена за новия регулаторен период, който завършва на 30 юни 2019 година“, уточни той. „Мисля, че това е увеличение с около 82 лева с ДДС“, коментира Боян Паунов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com