"Топлофикация" връчва 2 сметки за април

1601
"Топлофикация" връчва 2 сметки за април
Снимка: БГНЕС

Клиентите на “Топлофикация София” получават по две сметки за месец април, тъй като цената на топлинната енергия беше променена по решение на КЕВР от 7 април 2017 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството. Към тази дата дружеството извърши извънреден отчет на общите топломери във всички абонатни станции и фактурира отчетената енергия по старата цена - 64,52 лева за мегаватчас без ДДС. Компанията извърши втори отчет на общите топломери към 00.00 часа на 1 май 2017 г. и консумираната енергия през периода 7-30 април е фактурирана по новата цена - 79,20 лева за мегаватчас без ДДС. Предвид издаването на две последователни фактури, клиентите, които не са успели да платят първата фактура (за периода 1-6 април) имат отбелязана тази сума като просрочие във втората фактура (за периода 7-30 април). Напомняме, че върху прогнозните месечни сметки не се начислява лихва за забавяне. Клиентите, които са на реален месечен отчет имат срок за безлихвено плащане и на двете фактури до 30 май.

Според данните на Изчислителния център на “Топлофикация София” потреблението на топлинна енергия в столицата през април 2017 г. е било по-високо в сравнение със същия месец на предходната година. заради по-студеното време и по-късното приключване на отоплителния сезон.

"Топлофикация" оставя "Младост 3" без топла вода още близо месец

"Топлофикация София" възстанови предсрочно топлата вода на част от столичани. Плановият студен душ за клиентите на ТЕЦ Изток трябваше д...

Поради необичайното застудяване в средата на месеца се наложи повторно включване на отоплението в София. Столичани са консумирали през април 2017 г. 206 732 МВтч, докато през същия месец на предходната година потреблението е било 123 981 МВтч. По информация на НИМХ към БАН средномесечната температура през април 2017 г. е + 10,8 С ̊. За сравнение през април 2016 г. средно месечната температура е била + 14 С ̊.

Априлските сметки за парно и топла вода са на разположение на столичани на Интернет страницата на дружеството и в центровете за обслужване на клиенти. Потребителите имат възможност да направят проверка в интернет като за тази цел от 1 юни 2017 г. ще могат да използват единствено код на платеца. Кодът на платеца е посочен във всички месечни съобщения заедно с абонатния номер, като сега допълнително е маркиран, за да е ясно видим за клиентите.

Припомняме, че кодът на платеца беше въведен през 2016г. с цел подобряване обслужването на клиентите и надеждна защита на данните в техните сметки. Абонатните номера, които се изписват в съобщенията, се отнасят за съответните имоти, като се получават още при присъединяването на сградата към топлопреносната мрежа и въвеждането на данните в информационната система на дружеството. С въвеждането на „код на платец” клиентите имат възможност да следят и заплащат само собствените си задължения. Така, ако в едно жилище са се сменили няколко собственика или наематели, абонатният номер на имота се запазва без промяна, но всеки клиент има собствен код и съответно заплаща дължимите суми за топлинна енергия за периода, в който е живял в апартамента

Във връзка с кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016 г. – 30 април 2017 г. „Топлофикация София” ЕАД отново призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително в апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища. Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която обаче се заплаща според ценоразписа на съответната фирма. Потребителите трябва да знаят, че отчитането на всеки един апартамент в сградата оказва влияние върху изравнителните сметки на останалите. Съответно, при допълнително отчитане всички в рамките на етажната собственост получават коригирани изравнителни сметки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com