Три начина да намалим сметките си през идващата зима

11445
Три начина да намалим сметките си през идващата зима
Снимка: Thinkstock

Очертава се трудна зима заради поредното затваряне на икономиката. Много хора ще бъдат с намалени доходи или ще бъдат оставени без работа, което ще се отрази и на техния начин на живот. За жалост сметките, които трябва да плащат, няма да намалеят, дори напротив - някои разходи се качват през студените месеци. В тази статия ще споделим с вас три начина, чрез които можете да намалите месечни разходи, които почти всеки човек има и да спестите поне малка сума от това, което трябва да плащате като задължения под различна форма. Нека видим как може да стане това. 

Отоплявайте по-разумно

Това е валидно за тези, които не са на централно парно, разбира се. В много случаи, когато се топлим на електричество, имаме желанието всяка стая да е топла по всяко време. В повечето случаи това просто не е наложително и правим енергийно разхищение. Начин да оптимизираме това е като отопляваме една стая през деня, в която сме през цялото време със семейството си. При нормални обстоятелства дори може цял ден да няма хора у дома. При вторите случаи нека който първи се прибере, да включи отоплението. Час или два преди лягане пуснете отоплителните тела (климатици, печки, радиатори) в помещенията, в които ще спите. Намаляването на броя часове, в които електроуредите са пуснати, ще окаже благоприятно влияние върху сметката ви. 

Проверете договорите си с мобилните оператори

25% от сметките за парно на столичани трябва да се преизчислят

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени. Това съобщи в интервю за Б...

Много често договорите, които сме сключили преди година или повече с мобилните оператори, вече не са с най-добрите условия на пазара. Именно заради това е добре да следим какви нови предложения има, за да можем да се възползваме от тях. Тук е важно да кажем, че не може да се преподпише договор на по-ниска месечна такса. Съществено е обаче да гледаме крайната сума, която ще платим, когато излезе сметката ни. Иначе казано - ако имате тарифен план с 15 лева такса и по-неблагоприятни условия, то можете да минете на такъв с малко по-висока месечна такса и по-добри условия, като това да се отрази благоприятно на сумата, която трябва да плащате на месец. Дори да доведе до малки спестявания, това все пак е стъпка в правилната посока. 

Предоговорете условията по кредита си

Немалко хора имат кредит, който изплащат. Това, разбира се, не е нещо лошо, но промени в личните ни финанси ще се отразят на възможността да обслужваме задълженията по кредитите си. Ако сте попаднали в неприятна финансова ситуация, то можете да се консултирате със специалисти как да предоговорите условията по задълженията, които имате. Често тук може да съществува опция за рефинансиране, която дава по-благоприятни условия. Всичко е въпрос на проучване. Гаранцията да попаднете на добра сделка и да срещнете разбиране никак не е малка. 

Още: "7 трика как да плащате по-НИСКИ сметки за парно"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com