Тръгва разследване за пожара на Витоша

4160
Тръгва разследване за пожара на Витоша

Причините за пожара в резервата "Бистришко бранище" ще бъдат разследвани от компетентните органи, но в днешния ден е по-важно да ограничим максимално обхвата му, така че в следващите дни той да бъде загасен. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ, предаде Стандарт нюз.

Тази сутрин кризисният щаб е решил сформираните екипи за гасене на пожара да бъдат разделени на две и да се придвижват откъм реката и откъм хижа "Физкултурник" към огнището на пожара. В състава им влизат 80 пожарникари, 70 горски и 50 доброволци.

Няма опасност за хората заради пожара на Витоша

Гасенето на пожара във Витоша продължава. Тази сутрин повече от 220 души са на мястото на пожара. Това заяви главен комисар Николай Н...

Фандъкова съобщи, че екипи на СДВР и „Общинска полиция” ще ограничават достъпа на хора до обхванатите от пожара територии и призова туристите да не предприемат преходи на Витоша днес.

По първоначална оценка засегнати са максимум 50 - 60 декара площ, вследствие на пожара на Витоша. Това съобщи инспектор Тодор Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Данните са по информация от въздуха, тъй като все още наземните екипи не са стигнали, предаде Фокус.

Създадени са две групи за гасене на пожара и продължава придвижването им към мястото. Едната се придвижва от Хижа „Физкултурник” и е от 120 души, а другата се придвижва откъм село Бистрица в посока пожара и е от 90 души. Втората група беше в района на водопада, което е някъде на средата на пътя.

От 07.00 часа хеликоптерите летяха и досега непрекъснато хвърлят вода по посока спиране разпростирането на пожара към населеното място Бистрица”, добави Тодор Бързилов. В момента водохвърлянията се извършват в южната част на пожара, където основно се извършва гасенето на пожара и не се допуска разпространението до гората и населеното място Бистрица.

Гасенето на пожара във Витоша продължава и утре

Гасенето на пожара в резерват "Бистришко бранище" на Витоша ще продължи и утре. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мир...

„Има много малко разрастване. Пожарът е в много паднала маса, която е от смерч”, каза още Бързилов.

„Продължаваме да получаваме помощ от доброволци, служители на „Пожарна безопасност и защита на населението”. Има добра координация със столичния щаб и нашия щаб. Поддържаме връзка с екипажите, които летят”, заяви Тодор Бързилов.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com