Учители се извиниха за поруганите портрети

14584
Учители се извиниха за поруганите портрети

Учителите от професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич се извиниха на България, предаде Стандарт нюз.

Те разпространиха писмо до медиите, в което се казва:

Наказаха ромите, поругали националните ни герои

Трите момчета, поругали портрети на велики българи, са наказани с преместване от дневна форма на обучение в самостоятелна, предаде Дари...

„Извиняваме се от името на учениците, предизвикали неприятния за всички нас инцидент, с непристойната снимка, поместена в социалната мрежа Фейсбук”. Целият колектив на гимназията поднася извинения към българската общественост от свое име и от името на родителите на тримата единайсетокласници. Учителите уверяват, че майките и бащите са потресени от постъпката на децата си.

„Искрено се надяваме, че създалата се неприятна ситуация за всички, ще даде урок за опазване на националното достойнство и съхранение на българските ценности и символи. Горещо се надяваме, че младите хора в Република България ще си вземат поука. Искрено им желаем никога да не изпитат срама на нашите ученици, на техните родители и на нас – техните учители”, се казва още в обръщението, което е подписано от директора на гимназията инж. Снежана Жечева.

Началникът на образователния инспекторат Петър Петров заяви, че и вчера екипът от психолози е работил с трите момчета, снимали се с портрети на бележити българи, както и с техните родители. Предстои да се изготвят индивидуалните им планове, за да могат тримата да завършат образованието си в самостоятелна форма на обучение.

Редактор: Десислава Ушатова

Ромските младежи се извиниха за позорната снимка

Извинявам се на цялата България! Това заяви пред Би Ти Ви 17-годишният Севдин Валентинов, който заедно с двама свои съученици взриви и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com