Учителка подаде оставка, ромско семейство я нападнало в училище

11522
Учителка подаде оставка, ромско семейство я нападнало в училище
Снимка: Getty images/Guliver

Възпитателката от основно училище "Отец Паисий" в старозагорското село Калояновец Весела Тодорова подаде оставка в сряда, защото се почувствала унижена и незащитена, след като същия ден около обяд била нападната в училището от родителите на второкласник. По думите й, ромите я блъскали и удряли пред други ученици, включило се и детето, което решило, че щом мама и татко го правят, може да нападне и то учителката си, пише 24 часа.

Бащата на ученика от втори клас Андрей Антон Минков потвърди днес, че е дошъл в училище и дори се извинил на директора Христо Белчев за случилото се, но отрича да са докосвали учителката. Той самият подал сигнал на "горещия телефон" в община Стара Загора, според който Тодорова постоянно биела и малтретирала детето му. Весела Тодорова работи като възпитател в селското училище от ноември м.г. по заместване. Тя преподава английски език и има около 20 години учителски стаж. Днес жената разказа пред "24 часа", че когато в сряда отишла да вземе второкласниците за занималнята, класната им Маркова я предупредила, че Андрей й бил бесен, защото предния ден не го пуснала да излезе, за да пие вода. Била прегърнала момченцето и едва го удържала. Малко по-късно, по думите на Тодорова, в класната стая при учениците нахлули родителите на Андрей, явно извикани по телефона, и започнала словесна и физическа разправа с учителката. "Заплашваха ме, че ще ме убият, ще ме обeсят и какво ли не. Върху мен се нахвърли и синът им. Всичко това стана пред очите на децата и на други външни хора. Аз бях стъписана. После бе обвиниха, че съм била извадила и нож в клас". Това, за ножа, го разказват навсякъде из Калояновец. 

Скандал на борда приземи извънредно самолет на летище София

Самолет на германска авиокомпания кацна извънредно на летище София, съобщи БНТ. Машината е изпълнявала чартърен полет от Ерфурт за Ант...

Пред дошлите полицаи всички участници в конфликта писали обяснения. Учителката след това подала жалба срещу бащата в полицията в Стара Загора. А той - срещу нея.

"Не помня да съм отказвала на Андрей да иде да пие вода. Възможно е обаче да не съм го чула, те всички деца говорят накуп. Но винаги съм им казвала, че господ им е дал ръчички и те трябва да вдигнат ръка, ако решат да поискат нещо в клас.

А молба за напускане подадах, защото няма как да се явя вече пред тези деца като техен учител. Мисля, че съм жертва на системата ни в образованието. Директорът веднага ме попита какво съм била направила. Той не ме защити, а взе страната на ученика, защото учениците му носят пари за делегирания бюджет, а учител все ще си намери", категорична беше Весела Тодорова, която сериозно се замисляла занапред да си търси работа извън системата на образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com