В Търговския регистър се наградиха с бонуси за "постигнати резултати"

8363
В Търговския регистър се наградиха с бонуси за "постигнати резултати"
Снимка: Screenshot

Агенцията по вписванията си направи щедър подарък и то точно за периода, в който Търговският регистър бе сринат и нанесе тежки щети на бизнеса у нас. Оказва се, че през октомври служителите са получили бонуси в размер на 700 000 лв. като "допълнителни възнаграждения за постигнати резултати" през месеците юли, август и септември, научи "Сега" от свои източници.

Отново по информация на изданието четирима софийски директори са си раздали по 20 хил. лв., а другите високопоставени служители са прибрали по 2 хил. лв. бонус за "добре свършена работа" са получили и шефовете на различните отдели в агенцията.

Вече е ясно кой ще спасява Търговския регистър от нов срив

"Сиенсис" АД печели поръчката спешно да надгради софтуера на Търговския регистър с допълнителен дисков ресурс от 120 терабайта. Дружест...

Във ведомството работят около 600 души, като най-малко отгоре заплата си са получили служителите в регионалните отдели в страната.

Решението за паричните премии се взема от шефа на конкретната институция, става ясно от Наредбата за заплатите. В случая това е новоназначената директорка Габриела Козарева, която преди това ръководеше Агенцията за малките и средните предприятия.

По наредба допълнителни възнаграждения могат да се дават 4 пъти годишно, като размерът на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати, което отделен служител може да получи за една година, не може да надвишава 80% от начислените му за същия период основни заплати. Парите са от икономии от незаетите щатове и спестени пари, защото служители са ползвали отпуск по болест, който се плаща от НОИ. И все пак – бонусът се дава за добри резултати. Остава да виси въпросът как точно са постигнати те, докато Търговският регистър бе блокиран и спъна работата на редица фирми и частни лица

Министърът на правосъдието Цецка Цачева сподели, че "тя не определя и не утвърждава изплащане на суми за допълнителни възнаграждения нито на изпълнителния директор, нито на ръководството на Агенция по вписванията". Министърът единствено определял оценката на директора и съгласувал оценката на зам.-директора. Конкретните правила и методиката за определяне на допълнително възнаграждение за постигнати резултати били описани във Вътрешните правила за заплатите на Агенцията по вписванията. От агенцията не пожелаха да ги предоставят на "Сега" - мотивът за отказа беше, че трябвало да бъдат поискани по тежката процедура по Закона за достъп до обществена информация.

Агенцията по вписванията отрича да е възстановила Търговския регистър с чужда помощ

Не са изисквани данни от частни компании, които да помогнат за възстановяването на всички функции на Търговския регистър. Компаниите "Л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com