X
 
 

Вандали повредили паметника на Съветската армия в София

3966 56
Вандали повредили паметника на Съветската армия в София
Снимка: Dversia.net
Вандали са повредили братската могила на Съветската армияа разположен в софийския квартал „Лозенец“. Според кореспондента на ТАСС, цитиран от агенция "Фокус", вандалите са повредили скулптурните изображения на съветски войници и елементи от държавните символи на СССР върху мраморни барелефи. 

"Кога са извършени действията срещу паметника, не знаем, но последствията от него са очевидни: лицата на съветските войници бяха повредени на барелефа. Необходими са сериозни мерки за защита на паметниците и ефективни наказания за вандалите. Ще се опитаме да възстановим паметника до 75-годишнината от Великата победа ", е заявил пред ТАСС членът на Координационния съвет България-Русия Коста Пеев.

Руското посолство изрази възмущение „във връзка с богохулния акт на вандализъм относно масовия гроб на съветските войници в София“.

„Подигравките с паметта на войниците, които дадоха живота си за освобождението на Европа и света от фашистката чума, изглежда особено цинично в годината на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г. Надяваме се градските власти да предприемат необходимите мерки за привеждане на паметника в надлежния вид и на предотвратяването на подобни прояви в бъдеще, а отговорните за извършването на това престъпление да бъдат идентифицирани и заслужено наказани ", казаха за ТАСС от руската дипломатическа мисия в София.

Заглавната снимка е архив

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 23 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Срамота е, този паметник да стърчи на място, на което трябва да има паметник на български герои! А паметника на Съветската армия, да го преместят на друго място!
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Напълно Сте прав!
  : 1 !
 • Че ГиБара 22 Че ГиБара преди 1 седмица Профил на трол?
  Не са вандали, а български патриоти! Смърт на окупатора!
 • Анонимен 22.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Че ГиБара, та кога казваш ще настъпи смърта на Мустафата ?
  : 15 !
 • Анонимен 22.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ами няма да е по-рано от на Путята.
  : 3 !
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ”Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе” 22.01.2015г. - http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva- balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Българския народ никога няма да прости на Русия двете окупации и избиването на най-светлите ни личности! Проклети да сте, руснаци! Русия стои зад убийството на Стефан Стамболов, отравянето на Захарий Стоянов и обесването на Васил Левски. – „Време е българите да научат за душманина на Левски, Граф Игнатиев. Не смучайно Апостола казва: "Учете руски - трябва да знаете езика на врага!". Вр ага, който виж още ›› го погубва! Граф Игнатиев плаща злато на Високата Порта, за да обесят Левски. И трябва бая злато да е дал, защото Турската Империя е имала железни принципи да не превръща известни хора в мъченици. Предлагала им е постове, за да работят за нея, а когато откажат, какъвто е бил случая с поп Минчо Кънчев, ги е провождала в Диар Бекир, за което им е плащала пътни и дневни /справка "Видрица"/. Не може в столицата на България да има улица, кръстена на убиеца на Васил Левски! - "Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен - Георги Георгиев, специално за Faktor.bg\" – http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444- ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html
  : 15 !
 • Анонимен 21.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп, изкукал психопат !
  : 13 !
 • Анонимен 21.3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тул някакво говедо цитира кенефа фактор !
  : 12 !
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Да си вземат рушняците паметника и да си го заврът у Путя си Ленина! Аман бе все сме им виновни!
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп, изкукал психопат !
  : 11 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А защо няма камери, софийската даскалица да спре да си бърка в мушмулата !
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Щото не е наша грижа да си тачим окупаторите.
  : 6 !
 • Анонимен 19.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  19.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп, изкукал психопат !
  : 10 !
 • Анонимен 18 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  "Руското посолство изрази възмущение „във връзка с богохулния акт на вандализъм относно масовия гроб на съветските войници в София“." Къде в България има битка с участие на съветски войници, какъв масов гроб, какви 5 рубли?! Ясно - искате да ни окупирате за трети път, че да си пазите паметника на уж погребаните там войници! РУСКАТА НАГЛОСТ Е БЕЗКРАЙНА!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  18. Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Циклопе, пий ги тия хапчета, бе !
  : 16 !
 • Анонимен 17 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  У наше село близо до гарата има паметник на загинал солдат 1944г. Като пионерчета ни водеха там и ни разправяха героични подвизи. Героят бил летец, ама нещо му се повредил самолета ли, някой стрелял по него ли, катапултирал ли, пистата се оказала тясна ли, умрял от неизличима болест ли - все едни объркани истории и винаги различни от миналия път и противоречиви. А паметникът един неугледен с нече виж още ›› тлив надпис просто парче бетон. В последствие се оказа, че "героят" бил мародер и НКВД са му теглили куршума!
 • Анонимен 16 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Паметник ли ? Какъв паметник ? Заровени руски водкаджии ! Повредили , а е трябвало да го разрушат този боклук !
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  16. Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 15 !
 • Анонимен 16.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Значи това било паметник на Циклоп ДРИСНЯТА?! Да се събори немедлено!
  : 2 !
 • Анонимен 16.3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  16.2 Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Тъп, изкукал психопат !
  : 7 !
 • Анонимен 16.4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Да, бе 16.3! Веднага да се събори паметника на Циклоп Дриснята!
  : 0 !
 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Който забравя историята, рискува да я изживее отново.....О неразумни юроди!!!
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ГОВНОЯД Mihail Nikolov, не се опитвай да преиначаваш професионални термини на КГБ/ФСБ! Виктор Суворов описва подробно този термин! Това са хора, проституиращи в полза на Русия! Става въпрос за теб, червен хемороид безроден! Ще гниеш в затвора да подривна дейност срещу България! Списъците с руски тролове са готови отдавна! И ти си вътре!
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Публикувано от Виктор Суворов: „Строго секретно КАА/08.113 Москва, 2.04.1947 г., - Инструкция НК/003 47: В сградата на посолството да не се приемат местни ин-форматори и лица защитаващи на своя глава интересите на Русия, без наше нареждане, наричани кодово говноеди. Срещите да се организират от наши специални служ¬би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.“
  : 7 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е Циклоп ГОВНЯРА !
  : 12 !
Нагоре