Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов

36710
Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на сутрешния блок Антон Хекимян завеждат дело срещу лидера на НФСБ и част от управляващата малка коалиция – Валери Симеонов. Самата bTV пък съди вестника на Делян Пеевски – "Телеграф" и собственика на efbet Цветомир Найденов.

Това е втората серия от дела, която медията завежда за "разпространявани неверни, непроверени клеветнически и обидни журналистически материали, в които се ползваха цитати или вметки по изявления на ответника Цветомир Найденов, надграждаха се или се изопачаваха" по неин адрес, като първата серия бе срещу сайта "Блиц" и пак срещу Найденов.

bTV ще подкрепи Петков и Хекимян, ако решат да съдят Валери Симеонов

Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуал...

Телевизията е обект на атаки както от управляващите, така и от медиите на Пеевски, тъй като даде трибуна на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Медията дори беше наричана "Божков ТВ" и определяна като поръчкова, а безпристрастността ѝ беше поставяна под съмнение. Студент към Симеонов: Вие сте слуга на обществото, не то на вас  

"Това се отрази на доброто име, търговско реноме и затрудни контактите ни с нашите рекламодатели, продуценти, контрагенти и зрителска аудитория", посочват от bTV.

Петков и Хекимян заведоха дело срещу Симеонов, тъй в началото на февруари като ги нарече "корумпирани" в национален ефир. Те предупредиха, че ще го съдят, а bTV защити обективността си като медия и подкрепи служителите си. Лидерът на НФСБ продължи да напада двамата журналисти и пред други медии, както и от трибуната на Народното събрание.

Според обвинението действията му засягат пряко и увреждат честта и достойнството на Петков и Хекимян. Това е директен натиск върху свободната журналистика и силно отеква в обществото, което е признато и от различни обществени и професионални организации, посочват от bTV. Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон

Венелин Петков към Валери Симеонов: Ще се видим в съда

"Ще се видим в съда". Така директорът на новините на bTV Венелин Петков коментира във Facеbook изявлението на депутата Валери Симеонов ...

Делото срещу "Телеграф"

"Телеграф" е подсъдим заради серия от публикации в периода май-юни, в които се говори за връзки между bTV, Божков, бившия банкер и също обвиняем у нас беглец в чужбина - Цветан Василев, съиздателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев, и други.  

Вестникът твърди, че "bTV е оплетена в паяжината на Божков и БГ Мадоф (Цветан Василев, б.р.)" и пише за нерегламентирани връзки между хазартния бос и шефа на медията Флориан Скала. Предаванията на телевизията пък са посочени като пример за дезинформация и фалшиви новини.

Това е повлияло негативно на журналистите, опетнило е името на Флориан Скала и на марката bTV и е отблъснало нейни партньори и рекламодатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com