Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов

36733
Венелин Петков и Антон Хекимян вече съдят Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

Директорът на новините на bTV Венелин Петков и водещият на сутрешния блок Антон Хекимян завеждат дело срещу лидера на НФСБ и част от управляващата малка коалиция – Валери Симеонов. Самата bTV пък съди вестника на Делян Пеевски – "Телеграф" и собственика на efbet Цветомир Найденов.

Това е втората серия от дела, която медията завежда за "разпространявани неверни, непроверени клеветнически и обидни журналистически материали, в които се ползваха цитати или вметки по изявления на ответника Цветомир Найденов, надграждаха се или се изопачаваха" по неин адрес, като първата серия бе срещу сайта "Блиц" и пак срещу Найденов.

bTV ще подкрепи Петков и Хекимян, ако решат да съдят Валери Симеонов

Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуал...

Телевизията е обект на атаки както от управляващите, така и от медиите на Пеевски, тъй като даде трибуна на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Медията дори беше наричана "Божков ТВ" и определяна като поръчкова, а безпристрастността ѝ беше поставяна под съмнение. Студент към Симеонов: Вие сте слуга на обществото, не то на вас  

"Това се отрази на доброто име, търговско реноме и затрудни контактите ни с нашите рекламодатели, продуценти, контрагенти и зрителска аудитория", посочват от bTV.

Петков и Хекимян заведоха дело срещу Симеонов, тъй в началото на февруари като ги нарече "корумпирани" в национален ефир. Те предупредиха, че ще го съдят, а bTV защити обективността си като медия и подкрепи служителите си. Лидерът на НФСБ продължи да напада двамата журналисти и пред други медии, както и от трибуната на Народното събрание.

Според обвинението действията му засягат пряко и увреждат честта и достойнството на Петков и Хекимян. Това е директен натиск върху свободната журналистика и силно отеква в обществото, което е признато и от различни обществени и професионални организации, посочват от bTV. Симеонов атакува всеки журналист, отказал да му служи за мегафон

Венелин Петков към Валери Симеонов: Ще се видим в съда

"Ще се видим в съда". Така директорът на новините на bTV Венелин Петков коментира във Facеbook изявлението на депутата Валери Симеонов ...

Делото срещу "Телеграф"

"Телеграф" е подсъдим заради серия от публикации в периода май-юни, в които се говори за връзки между bTV, Божков, бившия банкер и също обвиняем у нас беглец в чужбина - Цветан Василев, съиздателя на "Икономедиа" Иво Прокопиев, и други.  

Вестникът твърди, че "bTV е оплетена в паяжината на Божков и БГ Мадоф (Цветан Василев, б.р.)" и пише за нерегламентирани връзки между хазартния бос и шефа на медията Флориан Скала. Предаванията на телевизията пък са посочени като пример за дезинформация и фалшиви новини.

Това е повлияло негативно на журналистите, опетнило е името на Флориан Скала и на марката bTV и е отблъснало нейни партньори и рекламодатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com