Веселин Марешки: Битката с картела започна точно преди пет години

2284
Веселин Марешки: Битката с картела започна точно преди пет години
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

На 21 октомври 2015г. във Варна се открива първата бензиностанция от бъдещата верига VM Petroleum. Така започва битката с картела на бизнесмена Веселин Марешки, сега лидер на ВОЛЯ и зам.-председател на НС.

„В началото исках само да намаля разходите за гориво на автомобилния парк на аптеките. Затова открих една бензиностанция. Когато видях финансовите отчети колко съм си спестил, си дадох сметка пък с колко картелът ограбва българския народ ежедневно. Затова започнах тази битка, защото това е борба за справедливост и по-добър живот на хората!”, казва днес Веселин Марешки.

Политикът – бизнесмен признава, че от първия ден до сега хиляди хора от цяла България му пишат в социалните мрежи, изпращат мейли с молба да отвори обект и в техния град. „Освободихме от картела доста градове, но всички българи искат и заслужават да имат достъп до адекватни цени. Тези, които зареждат при нас, ми казват, че семейството им си спестява годишно по няколко хиляди лева. Другите, които са принудени да ползват картела, защото нас ни няма в техния град, питат постоянно кога ще бъдат и те освободени. Аз винаги съм казвал- не е работа на една частна фирма да реши такъв въпрос на национално ниво. Това трябва да е грижа на държавата!”, категоричен е Марешки. Затова с влизането си в НС ВОЛЯ заговори за изграждането на държавна верига бензиностанции, която да дисциплинира останалите играчи на този важен пазар. „Тази битка не е лесна. Виждате, че за пет години никой, освен мен, не говори за проблема- нито управляващи, нито опозиция, нито извънпарламентарни партии, нито президентът. Всички мълчат! Ние от ВОЛЯ получаваме много атаки заради тази наша последователна позиция – фалшиви новини, лъжи и клевети, какво ли не. Преди изборите внушаваха на хората, че ниските цени са само до изборния ден. Сега, като всички разбраха, че това е било лъжа, враговете ни измислят други манипулации. Но това не ни плаши и няма да ни спре!”, категоричен е Веселин Марешки. Той вече обяви, че битката с картела остава една от основните точки в бъдещата управленска програма на ВОЛЯ. Другата ще бъде за безплатни лекарства за пенсионери над 65г. и ученици до четвърти клас, както и наполовина по-евтини лекарства за ученици до осми клас.

В своя личен профил във Фейсбук Веселин Марешки благодари за всеотдайността на всички служители на компанията, както и на милионите клиенти, които го подкрепят в тази битка. „На останалите, които нямат достъп до справедливи цени, им пожелавам хубаво да мислят на кого се доверяват на избори – на тези, които ги ограбват, или на тези, които им помагат да живеят по-добре”, каза още Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com