Военноморските сили търсят 30 матроси

2353
Военноморските сили търсят 30 матроси
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 30 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили (ВМС). Могат да кандидатстват лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина.

Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Приселци (община Аврен). Длъжностите са за водолази, разузнавачи, боцман, мотористи, механици, шофьори и др.

Сред изискванията към кандидатите са да имат българско гражданство, минимум завършено средно образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и др. За длъжностите на спасителен кораб, моторен катер, минен ловец и др. се изисква кандидатът да покрива медицинските стандарти за годност за плавателна служба на надводни кораби.

Каракачанов: До края на годината ще сключим договор за нови патрулни кораби

До края на годината трябва да имаме сключен договор за строежа на нови патрулни кораби за Военноморските сили, каза във Варна министъръ...

В срок до 8 януари 2021 г. кандидатите трябва да подадат лично писмено заявление и всички необходими документи до командира на ВМС чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по постоянен адрес.

Конкурсът ще се проведе по график от 4 до 11 март 2021 г. Той включва тест за обща култура, изпит за определяне на физическата годност и събеседване.

Тестът за обща култура обхваща 80 въпроса от 4 области (български език и литература; математика и логика; история; информатика) и се провежда за 60 минути. Изпитът по физическа подготовка включва изпълнение на брой коремни преси и лицеви опори за 90 секунди, тичане совалка 10х10 метра и крос 1000 метра. За някои от длъжностите кандидатите изпълняват още и набиране и плуване и плуване под вода за време.

Кандидатите за приемане на военна служба, които навършват посочената в закона възраст от 40 години през 2021 г. могат да се обръщат към длъжностното лице, приемащо заявленията, за допълнителна информация за сключването на договорите за военна служба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...