Загорка взе наградата "Зелен бизнес" на МОСВ

14896
Загорка взе наградата "Зелен бизнес" на МОСВ

На официална церемония в Световния ден на околната среда бяха връчени призовете „Зелен Бизнес“, в рамките на националната кампания „Зелена България“, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.

Компания „Загорка“ бе отличена с приза „Зелен бизнес“ в (категорията голям бизнес) за програмата си за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие Създаваме по-добро бъдеще. Наградата отбелязва цялостния принос на компанията в опазването на околната среда чрез всички инициативи, които тя реализира – дарителска програма, насочена към зелени проекти, оптимизиране на производствените процеси с цел намаляване на използваните енергия и вода, намаляване на CO2 отпечатъка, доброволчески дейности, насочени към околната среда и рециклирането, изграждането на зелен склад, програма Зелен офис и др.

Зелена България - това сме ние

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите стартира Национална кампания "Зелена България", финансирана от Опер...

Министърът на околната среда и водите г-жа Искра Михайлова бе домакин на събитието и лично връчи наградата на изпълнителния директор на „Загорка“ АД Николай Младенов.

За нашата компания тази награда е едно изключително важно признание, защото в ЗАГОРКА сме водени от амбицията да бъдем зелен пивовар и зелената идея, зеленото мислене, опазването на околната среда са част от нашето ДНК и от всичко, което правим всеки ден. Тази награда осмисля усилията ни дотук, дава ни мотивация, че се движим в правилната посока, водени от една основна цел – да създаваме по-добро бъдеще“ коментира наградата г-н Младенов.

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите провежда национална кампания „Зелена България”. За приза „Зелен бизнес” се бориха фирми и бизнес организации със свои проекти, финансирани и реализирани от самите тях, насочени към опазването на околната среда. Номинираните бяха в три категории – голям, среден и малък бизнес. Категорията за голям бизнес традиционно е най-оспорваната. В нея отличие получи и "Девня цимент" АД за постигнати добри резултати в опазването на околната среда. Специален благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти получи "Мобилтел" ЕАД - за програмата си "Еко грант".

Кампанията „Зелена България” продължава до края на годината в още две категории – най-активна община и най-зелен град.

Загорка дарява 80 хил. лева за екологични проекти

В рамките на международния Ден на Земята, отбелязван в 197 страни по света, стартира публичният дарителски конкурс на „Загорка&rd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com