Започва фестивал в подкрепа на кампанията "Нека бъдем по-добри"

8694
Започва фестивал в подкрепа на кампанията "Нека бъдем по-добри"

Започва Фестивал за поп и рок музика София 2012 в подкрепа на Национална благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри", съобщават организаторите Столична община и сдружение "Спринт Продакшън", предаде БГНЕС.

Празниците ще бъдат в периода 10 – 16 септември по повод деня на София – 17 септември пред Националния дворец на културата.

В рамките на седмицата ще се проведат поредица от концерти. Участие ще вземат народни състави, балетни формации, училищни танцови групи, актьори и певци в неравностойно положение. Ще се проведат специални вечери на фолклора, класическата и джаз музика, поп и рок музиката, както и Фестивал за поп рок музика – София 2012.

Фестивалът ще бъде в две категории – "Конкурс за нова българска поп и рок песен" и "Международен конкурс за изпълнители", който също ще подкрепи благотворителната кампания "Нека бъдем по-добри".

Зрителите и слушателите ще имат възможност да участват в класирането на конкурсните песни на фестивала, като за тях ще гласуват чрез SMS на № 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен за всички мобилни оператори. Приходите ще бъдат предоставени за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в "будна кома".

Седмицата на Вяра, Надежда и Любов ще протече по следната програма: 10 септември - Вечер на фолклора – с участие на фолклорни състави и изпълнители и духов оркестър; 11 септември – Вечер за класиката – с участие на класически ансамбли, оркестри и хорове; 12 септември - Вечер на поп музиката – с участието на утвърдени и млади изпълнители; 13 септември - Вечер на рок музиката – с участието на рок групи; 14 септември - Фестивал за поп и рок музика – София 2012; І Категория - Международен конкурс за изпълнители; 15 септември - Фестивал за поп и рок музика – София 2012; ІІ Категория – Конкурс за нова българска поп и рок песен

16 септември – Фестивал за поп и рок музика – София 2012; Гала вечер – Награждаване на лауреатите от двата конкурса.

Всички тези вечери, проведени в дните на "Вяра, Надежда и Любов" са посветени на Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри".

В седмицата на "Вяра, Надежда и Любов" участие ще вземат организации и фирми – партньори, привлечени както от благотворителната кауза, така също и от самия празник. Те ще бъдат позиционирани в специално изградени за целта шатри. В тях фирмите ще направят изложение, представяне на продуктите си и ще извършват търговска дейност. По този начин ще се допринесе за по-голяма мащабност на събитието и по-голям уют на гостите.

Кампанията получи подкрепата на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Сдружението на общините в България, Българския дарителски форум и много неправителствени организации.

В подкрепа на каузата застанаха също така и много артисти, изпълнители, спортисти и хора, докоснали се по един или друг начин до този проблем, като Христо Стоичков, Емил Костадинов, Яна Маринова, Светлана Тилкова – Алена, Георги Христов, Мартина Вачкова и др. В концертите участват и група "Спринт", Петър Гюзелев - "Щурците", Йордан Караджов - "Сигнал", Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Искрен Пецов, Краси Аврамов, Виктория Димитрова, актьорите от група "Жестим" и театър "МИМ-АРТ" и др.

Редактор: Яна Баярова

ACT представя: Фестивал за свободен театър 2

  ACT Фестивал за свободен театър: 2 ще се проведе от 14 до 18 ноември 2012 и отново ще представи петнайсет свободни театрални и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини