Запуши ли БНТ устата на Валя Ахчиева по тема с автобусна катастрофа с жертви?

18455
Запуши ли БНТ устата на Валя Ахчиева по тема с автобусна катастрофа с жертви?
Снимка: БГНЕС

"За втори път Върховна административна прокуратура (ВАП) установи бездействие на длъжностни лица от Автомобилна администрация спрямо един превозвач с автобуси. Първият път – след катастрофата при Ямбол и сега втори път, след катастрофата при Вакарел, със загинали пътници. Какво се случва, когато превозвачът откаже да предостави на контролния орган данните от тахографите на своите автобуси и безпомощна ли е "Автомобилна администрация" след като е написала на прокурора, че повече не може да изпълнява неговите разпореждания"? С този анонс разследващата журналистка Валя Ахчиева обяви поредният епизод на предаването "Открито", което трябваше да бъде излъчено днес, 9 декември, от 20:45 часа.

Всеки зрител на Националната телевизия, който очакваше предаването, остана разочарован. Причината – предаване нямаше, макар по програма да си стоеше до последно. Вместо това в 20:45 часа стартира филмът "Експресна схема". И остана въпросът – защо Ахчиева не видя ефир?

От анонса не става ясно кой е автобусният превозвач, за който говори Ахчиева. Само че в последния ден на септември тази година тя направи предаване, в което говори за компанията "Юнион Ивкони". В предаването ѝ беше подробно разказано как "Автомобилна администрация" протака с месеци връчване на актове с нарушения на превозвача с доста слаби оправдания защо се бави, при положение, че давността е само 3 години. Сега Ахчиева обяви анонс, в който беше припомнена катастрофата край Вакарел, в която загинаха цели 10 души, а освен всичко друго репортерите на bTV и Нова телевизия блеснаха с неадекватно отразяване и въпроси към току що извадени от преобърнатия автобус хора.

Защо предаването на Валя Ахчиева беше свалено? На официалния телефон на БНТ никой не отговори до публикуването на материала. Свързахме се с омбудсмана на БНТ – г-н Иван Такев, който обеща да направи проверка какво се случва, тъй като официално никой не го е уведомил към момента защо предаването не е излъчено. А друг интересен момент е и, че анонсът към предаването вече е свален!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com