Зимата се завръща

7086
Зимата се завръща
Снимка: Getty Images/Guliver

Тази събота ще бъде последният за предстоящата седмица топъл ден с температури около 5-8 градуса. На места ще превали за кратко дъжд.

От неделя зимата ще се завърне. Ще започнат валежи първо в Западна България, впоследствие и над останалата част от страната. Валежите ще бъдат от сняг, а температурите ще започнат да се понижават. Минималните ще бъдат между минус 9 и минус 5 градуса, а максималните все още положителни на повечето места - между 0 и 5 градуса, предаде БГНЕС.

Германски учени са обвинени в жестокост към животни

Трима специалисти от престижния институт „Макс Планк“ са получили обвинения за жестоко отношение към животни по време ...

През нощта срещу понеделник, както и в понеделник снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат. Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителни – между 2 и 4 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, остава студено с отрицателни минимални и максимални температури в повечето места, а снеговалежите ще продължат, но с тенденция да отслабват и спират.

В сряда навсякъде валежите ще спрат и ще се изясни, което ще доведе до падане на температурите. Сутрешните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, на места и по-ниски, а дневните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, като минус 8 градуса, а може и по-ниски ще бъдат дневните температури предимно в Северна България. За София в сряда минималната температура се очаква да падне до около минус 12 градуса, а максималната за деня ще бъде около минус 3 градуса.

Баба Марта ще дойде с още по-ниски сутрешни температури – от порядъка на около минус 15 градуса, а дневните ще са между минус 6 и 0 градуса. В петък – 2 март, ще се заоблачи, на места ще превали, предимно в Централна и Южна България, а температурите малко ще се повишат и дневните ще са между 2 и 8 градуса над нулата, а минималните от минус 10 до минус 5, за София около минус 7 градуса.

Да си умен е вредно за здравето

Наскоро проведено изследване показва, че хората с високо ниво на интелекта са по-застрашени от развитието на психически заболявания и р...

За Националния празник – 3 март бързо ще се затопли и температурите ще бъдат около 7-10 градуса над нулата, по-високи по Черноморието. Сутрешните температури също ще се повишат и ще са между минус 4 и 3 градуса над нулата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com