Зимата се завръща

7094
Зимата се завръща
Снимка: Getty Images/Guliver

Тази събота ще бъде последният за предстоящата седмица топъл ден с температури около 5-8 градуса. На места ще превали за кратко дъжд.

От неделя зимата ще се завърне. Ще започнат валежи първо в Западна България, впоследствие и над останалата част от страната. Валежите ще бъдат от сняг, а температурите ще започнат да се понижават. Минималните ще бъдат между минус 9 и минус 5 градуса, а максималните все още положителни на повечето места - между 0 и 5 градуса, предаде БГНЕС.

Германски учени са обвинени в жестокост към животни

Трима специалисти от престижния институт „Макс Планк“ са получили обвинения за жестоко отношение към животни по време ...

През нощта срещу понеделник, както и в понеделник снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат. Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителни – между 2 и 4 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква, остава студено с отрицателни минимални и максимални температури в повечето места, а снеговалежите ще продължат, но с тенденция да отслабват и спират.

В сряда навсякъде валежите ще спрат и ще се изясни, което ще доведе до падане на температурите. Сутрешните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, на места и по-ниски, а дневните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, като минус 8 градуса, а може и по-ниски ще бъдат дневните температури предимно в Северна България. За София в сряда минималната температура се очаква да падне до около минус 12 градуса, а максималната за деня ще бъде около минус 3 градуса.

Баба Марта ще дойде с още по-ниски сутрешни температури – от порядъка на около минус 15 градуса, а дневните ще са между минус 6 и 0 градуса. В петък – 2 март, ще се заоблачи, на места ще превали, предимно в Централна и Южна България, а температурите малко ще се повишат и дневните ще са между 2 и 8 градуса над нулата, а минималните от минус 10 до минус 5, за София около минус 7 градуса.

Да си умен е вредно за здравето

Наскоро проведено изследване показва, че хората с високо ниво на интелекта са по-застрашени от развитието на психически заболявания и р...

За Националния празник – 3 март бързо ще се затопли и температурите ще бъдат около 7-10 градуса над нулата, по-високи по Черноморието. Сутрешните температури също ще се повишат и ще са между минус 4 и 3 градуса над нулата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com