Зимна обстановка в част от страната - къде вече вали сняг (СНИМКИ)

8561
Зимна обстановка в част от страната - къде вече вали сняг (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com

През нощта с преминаването на пореден студен атмосферен фронт, от запад на изток започнаха валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Предбалкана, високите западни полета и Лудогорието дъждът постепенно премина в сняг.

Слаб сняг започна да вали в Пампорово, според информация от Планинската спасителна служба и кадри от видеокамерите в курорта. Обилна снежна покривка засега не се е образувала, побелели участъци се забелязват в района на връх Снежанка.

Информация и снимки за заснежаване по пътя през прохода "Превала" се появиха в местни групи в социалните мрежи. От Областното пътно управление заявиха, че пътната обстановка е нормална, на места вали суграшица.

Сняг заваля и на прохода „Петрохан”. Очаква се в следващите 24 часа пътната обстановка да се влоши. В района има и мъгла. Към момента снежната покривка на прохода е съвсем малка. До часове температурите ще се понижат. Има вероятност от снегонавявания.

„Обстановката е зимна. Призовавам шофьорите да се съобразяват със съответните метеорологични условия и да карат внимателно”, каза за NOVA Володя Вълов, директор на ОПУ-Монтана.

Прогноза за времето - 30 ноември (вторник)

Във вторник в Западна България ще спре да вали още преди обяд и през деня облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони до пред...

Фандъкова възложи организация за снегопочистване в София

На Витоша също вече има сняг. В София също. Да вали над града започна в 4:07 ч. Сутринта в столицата е около 1 градус. Духа силен студен северозападен вятър. Снежната покривка се очаква да достигне от 3 до 5 см. Във връзка с прогнозите кметът на София Йорданка Фандъкова проведе оперативка със зам.-кмета Десислава Билева, представители на Столичния инспекторат, дирекция "Аварийна помощ и превенция" и управителите на фирмите, ангажирани с почистването на града, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. По време на работната среща зам.-кметът Билева посочи, че приключилата проверката на фирмите показва, че те разполагат с повече от 260 машини снегопочистваща техника и в базите си имат нужните количества соли.

Кметът Фандъкова възложи да бъде създадена организация за работа и от 2.00 ч. тази нощ снегопочистващата техника беше  разположена на определените от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в районите с по-висока надморска височина снегопочистващите машини да бъдат на местостоянките час по-рано. Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският транспорт, както и стръмни места и мостове в града, където се очакват заледявания. Управителите на фирми имат задачата да създадат и нужната организация за почистване на спирките и подходите към подлезите.

При необходимост временно ще се затварят за движение пътни отсечки за извършване на обработки. През днешния ден се извършват обработки на пътищата в природен парк Витоша, където и в момента вали сняг. От Столичната община призовават водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се съобразяват с пътните условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com