Жители на "Младост" блокираха движението с искане да се спре презастрояването

2899
Жители на "Младост" блокираха движението с искане да се спре презастрояването
Снимка: БГНЕС

Със скандирания „мафия” жители на „Младост” блокираха кръстовището на бул. „Александър Малинов” и „Филип Аврамов” тази вечер. Повод за недоволството са неспиращите строежи в квартала и заплахата той да се превърне от елитен квартал в гето.

„Днес сме отново на протест, защото зелените площи продължават да изчезват. Строежите са много оспорвани и голяма част от терените са придобити чрез незаконни реституции. Настояваме да се разследват всички реституции, които се случиха. Как е възможно метростанция да се окаже, че е изградена върху частен терен? Десислава Иванчева и Биляна Петрова се опитаха да спрат това беззаконие и затова бяха арестувани. Настояваме всичко свързано с тях също да се разследва”, каза Татяна Христова, която от години живее в „Младост”.

Жители на "Младост" излизат на протест срещу презастрояването

Жители на столичния квартал "Младост" излизат на протест на 25 септември (вторник) от 19:00 часа срещу презастрояването на ра...

Тя подчерта, че трябва да се сложи край на безразборното презастрояване в района и да се наложи регулация чрез подробните устройствени планове.

На въпрос дали жителите на "Младост" вече се умориха от протести, Христова каза, че е така, но няма да се предадат и хората отново ще се надигнат. Следващата стъпка на протестиращите ще бъде масово блокиране на кръстовища, защото само по този начин смятат, че ще бъдат чути, добави тя.

„Ще преминем към крайни мерки и граждански арести. Просто няма накъде повече. Никой няма да ни чуе, докато не арестуваме главния архитект Здравко Здравков и кмета на София Йорданка Фандъкова”, заяви Завен Астадуров.

Астадуров добави още, че гражданските арести у нас няма да са прецедент и, че историята познава два такива. Мъжът подчерта, че е готов лично той да ги извърши. Според него най-правилната постъпка в този момент е Здравков и Фандъкова да си подадат оставките и да оставят града в ръцете на някой, който знае как се управлява европейска столица.

Нов протест срещу презастрояването на "Младост"

Жители на столичния квартал "Младост" излизат на протест на 25 септември (вторник) срещу презастрояването на района. "Обръщаме се към ...

Жителите настояват още за незабавното спиране на строителните дейности в парка до големия хипермаркет в "Младост 3" като район „Младост” или Столичната община предложи на инвеститора равностоен общински терен на безконфликтно място, както и отпадане на предвидените 8-етажна сграда и два търговски обекта в същия парк. Хората искат още да не се допуска строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където възникна гражданско недоволство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София