Антимафиоти разбирах престъпна група за сводничество и проституция, водена от 28-годишна столичанка

4036
Антимафиоти разбирах престъпна група за сводничество и проституция, водена от 28-годишна столичанка
Снимка: БГНЕС

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Специализираната полицейска операция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. В нея са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, Пловдив и Благоевград. В хода й е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се със сводничество и склоняване към проституция и ръководена на столичанката Т.Д. на 28 години. Според събраните до този момент данни, чрез изградена мрежа от „сътрудници” групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

Дрон за близо 80 хиляди лева ще стряска бандитите у нас

Главна дирекция за борба с организираната престъпност обяви обществена поръчка за закупуването на дрон, предаде репортер на БГНЕС. Мак...

При извършените процесуално-следствени действия на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества, съобщиха от МВР.

В рамките на 24 часа, освен Т.Д. били задържани още 10 души - Н. И. на 41 г., К.И. на 26 г., К.Д. на 24 г., Е.Б. на 34 г., М.П. на 21 г., С.Р. на 25 г., и Г. Г. на 27 г., всички от София, Д.Г. на 18 г. от Перник, В.В. на 23 г. от Пловдив, Б.И. на 23 г. от Враца. В хода на разследването били установени и доведени още четирима столичани - Д.К. на 42г., Р.Г. на 39 г., Х.А. на 42 г. и П.Н. на 43 г..

След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения за престъпления и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”. С постановления на Специализирания наказателен съд от 25 февруари на лидерката на групата Т.Д. и на Н.И. - нейната сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на друга е определена парична гаранция.

Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализирана прокуратура ще внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.

Собственик на клуб в Златни пясъци бе задържан за трафик на хора

Под ръководството на Варненската районна прокуратура в почивните дни бе успешно реализирана операция срещу трафика на хора в курорта ...

Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com